2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Çeyizlik yorgan kursu açıldı

KARS’TA İŞKUR DESTEKLİ ÇEYİZLİK YORGAN KURSU AÇILDI

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un desteklediği Karslı Girişimci Kadınlar Derneği’nin yürüttüğü çeyizlik yorgan kursu ilgi çekiyor.

İŞKUR ile Karslı Girişimci Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü çeyizlik yorgan kursuna 14 kursiyer katıldı.

Karslı Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Serap Çağatay, açılan kursun yüzde 50 istihdam garantili olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Serap Çağatay; “Dernek olarak amacımız Karslı kadınların çalışma hayatına katılmalarını sağlamak. İŞKUR projeleri bizim amacımıza uygun bir destek oldu. Çünkü kurs süresince maaş alan kadınlar kendi kazandıkları parayı harcamanın sevincini yaşıyor ve kadınlar çalışma hayatına atılıyor” dedi.

İŞKUR İLE ORTAKLAŞA 3 PROJE YÜRÜTÜYORUZ

Karslı Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Serap Çağatay, Kars’ta İŞKUR Müdürlüğü ile ortaklaşa 3 proje yürüttüklerini belirtti.

Çağatay; “Çeyizlik Yorgan projesi ile birlikte İŞKUR ile yaptığımız 3 projemiz oldu. Bu zamana kadar bizi destekleyen İŞKUR Müdürü Yılmaz Akar’a ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ama proje hayata geçirebilmek için mekan yani yere ihtiyacımız vardı. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a gittik. Başkan ile görüştük. Projemiz hakkında kendilerine bilgiler verdik. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, projemizi çok beğendi. Ve hemen bize yer temin edilmesini sağladı. Bundan dolayı da ayrıca Belediye Başkanımız Nevzat Bozkuş’a verdiği desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

İŞKUR ile Karslı Girişimci Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Çeyizlik Yorgan kursunda yapılan yorganların satışı yapılacak.

Kars’a has motiflerinde yer alacağı yorganlar kurs sonunda sergilenecek. Kursa katılan 14 kursiyere adam başı 15 TL. ücret veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 10:38:02
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?