3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

CHP'li başkanın oğlu kurşunlandı

Kars'ın Arpaçay İlçe Belediye Başkanı Enver Akkaya'nın oğlu Barış Akkaya, tartıştığı kişi tarafından tabancayla vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, Barış Akkaya (30), Cumhuriyet Meydanı'nda karşılaştığı eski Arpaçay Belediye Başkanı Cengiz Çobanoğlu'nun yeğeni S.Ç ile henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.Ç, tabancayla Barış Akkaya'ya ateş etti.

Vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaralanan Akkaya, Arpaçay Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahalenin ardından Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada ameliyata alınan Akkaya'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada, hastaneye gelen Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, hastane yetkililerinden oğlu Barış Akkaya'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Akkaya, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sırasında evinde olduğunu ve oğlunu telefonla aradığında silah sesini duyduğunu söyledi. Belediye başkanlığı seçiminin ardından yaşanan hadiselerle ilgili polise başvurusu olduğunu ifade eden Akkaya, saldırıyı kınadı.

CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir ve parti yöneticileri de hastaneye gelerek Enver Akkaya'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öte yandan, saldırının ardından polis tarafından gözaltına alınan S.Ç, ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 10:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet aslan IP: 188.110.107.xxx Tarih : 25.01.2010 13:12:42

sayin baskan gecmis olsun evladiniza yapilan saldiriyi kiniyoruz baris kardesimize acil sifalar diliyorum ülkemizin hic bir yerinde bir daha böyle kanli saldiri olmamasini diliyoruz akkaya ailesine tekrar gecmis olsun