6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

CHP'ye moral verdi

Kars'ta müşahit kartı almak için eşiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı binasına giden 71 yaşındaki Kamil Alp, okuduğu Atatürk şiirleri ve ilginç hayat hikayesiyle ilgi odağı oldu.

CHP'li Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu'nun, yakasına CHP rozeti taktığı Kamil dede, 72 yaşındaki eşi Akkız Alp'i 15 yaşında kızakla kaçırdığını anlattı.
Partililerle birlikte seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP İl Başkanı Çetin Bilgir ve Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, müşahit kartı almak için Merkez Subatan köyünden gelen Kamil Alp ve eşi Akkız Alp'in ziyaretiyle adeta moral depoladılar. İlerlemiş yaşlarına rağmen seçimde görev almak için partiyi ziyaret eden Alp çifti, renkli simaları, ilginç hayat hikayeleri ve Atatürk'e olan bağlılıklarıyla CHP'lilerin ilgi odağı haline geldiler.

Kamil dede, "Cumhuriyet Halk Partisi dürüst bir partidir. Elimizden geldiği kadar desteğimizi vereceğiz. Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partidir. Biz CHP'liyiz. Sonuna kadar CHP'li kalacağız. Dedem de CHP'liydi. Yeter ki devletimiz ve ordumuz güçlü olsun. Ben buraya partime çalışmaya gelmişim. Buraya müşahit kartı almaya geldim" dedi.

1938 yılında dünyaya geldiğini 1953 yılında evlendiğini söyleyen Kamil Dede, "Eşim okul arkadaşımdı. Benden bir yaş büyüktür. Okuldan çıkarken konuşurduk ve buluşurduk. Sonra eşimi kaçırmaya karar verdim. Çocukluk işte kar üzerinde kızak kayıyorduk. Eşimin kızağına bindim ve kaçırdım. 1 erkek 4 kız toplam 5 çocuğum var" diye konuştu.

Akkız Nine de başından geçenleri söyle anlattı:
"Eskiden, aman babamız duymasın, aman akrabalarımız duymasın diye utanıyorduk. Eşim beni kızak kayarken zorla kaçırdı. Ben de elinden tuttum kaderime şükür ettim. Çok deli dolu bir yapısı vardı. Öyle olmasa 14 yaşında beni kaçırır mıydı? O zaman anlamıyorduk. Okul arkadaşıyız ya birbirimize güveniyorduk. Kızak kayıp eğleniyordum. Eşimin yanında bir arkadaşı vardı. Ben de o sırada evin önünde beklemeye başlamıştım. Eşim baba, 'Gel bu kızağa bin, öyle kayıyor ki' dedi. Ben de 'Beni düşürürsün' dedim ama
kızağa binmemle beni kaçırması bir oldu. Amcasının evine götürdü. Ben de 'Beni bırakacaklar kalkıp babamın evine gideceğim' diye düşünüyordum. 'Beni eve götürün, geciktim' dedim ama nafile aradan onca yıl geçti. Ama şimdi mutluyuz. Allah herkese böyle mutlu evlilikler nasip etsin."

Okudukları Atatürk şiirleriyle CHP'lileri gururlandıran Alp çiftine daha sonra CHP'li Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu rozet taktı ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cansu IP: 85.104.90.xxx Tarih : 14.03.2009 12:06:07

İŞTE GERÇEK CHP Lİ BÖYLE OLUR. DOĞUŞTAN AKP Lİ OLUNMAZ AMA DOĞUŞTAN CHP Lİ OLUNUR CHP Lİ OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ ATAM İZİNDEYİZ BİZDE CHP LİYİZ. YAKINDA HERKES AKP NİN NE MAL OLDUĞUNU  GÖRÜP CHP YE DÖNECEKTİR. TEK YOL C.H.P. SN. NAİF ALİBEYOĞLU'NA KATKILARIMIZ SONSUZDUR KENDİSİNE SEÇİM YOLUNDA BAŞARILAR DİLERİZ...