5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Cilavuz haber Susuz'un sesi

Susuz ilçesinde 4 ay önce yayın hayatına başlayan Cilavuz Haber ilçenin sesi oluyor.
Ümit Kaftancıoğlu, Dursun Akçam gibi Kars’ın aydınlık yüzünü yansıtan yazarların yetiştiği Cilavuz Köy Enstitüsü’nün adı, eski adı “Cilavuz” olan Susuz ilçesinde yaşıyor. Cilavuz Haber Gazetesi, yörenin adeta aydınlık kimliğini yansıtıyor. Haftada iki gün yayınlanan Cilavuz Haber Gazetesi 4 ay önce yayın hayatına başladı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Zengül, gazetenin çıkış amacıyla ilgili şunları söyledi:

“Başta ilçemiz olmak üzere halkımızın sorunları, talepleri nelerdir, bunlar için neler yapıyoruz, neler gerekmektedir gibi, sorunlar bizleri düşündürmekteydi hep. Bunun için de, bir yerlerden başlamak istiyorduk. İşte Cilavuz Haber de bu noktada ilk adımdı. Amacımız kimselerin görmediğini görmek, gördüklerimizi duyurmak. Geçmişte birçok aydın yetiştirmiş bir ilçe olan Susuz, eski adıyla Cilavuz, ne yazık ki şimdilerde bu özelliğini korumuyor. Birçok yer gibi. Bunlara rağmen bu olumsuz durum hep böyle sürmeyecek”

Zengül, gazetenin ismiyle ilgili olarak ise, “Köy Enstitülerinin ışığı bir dönem Cilavuz’da da parlıyordu. “Nerede o günler” sevdasında da değiliz, ancak daha ileride taleplerimize yanıt bulabilmek için gazetemiz geçmişin mirasçısı olmak iddiasıyla sorunları ortaya sermek, talepleri ve çözümleri tartışmak, geleceği birlikte kurmak hayalimiz var. Belki Köy Enstitülerini yeniden kuramayacağız ama ilçemizi bugünkü durumdan daha ileri, daha yaşanılası bir yer haline getirebilmek için çaba göstereceğiz. Bu anlamda da Cilavuz Haber ilk adımdır. Bu adımı takip edecek yeni ve daha büyük adımlar atılacaktır elbette, atılmalıdır da”

Zengül, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kış koşullarının en ağır şekilde yaşandığı, karanlık çökünce sosyal yaşamında evlere ve kahvelere kapandığı bir ilçede haber seçmek, yazmak, bulmak elbetteki zordur. Bu konuda da koşuşturmak istiyoruz. İlçemizde, köylerimizde, ilimiz ve çevresinde yaşanan olaylar, sorunlar, kültürel, sanatsal ürünler bizim ilgi alanımızdadır. Bu demek değildir ki sadece yerele dair yazıyoruz. Susuz’da yaşayan bir kimse gazetemizi eline aldığı zaman önce kendini görmesidir düşüncemiz. Burjuva ideolojisinin bir aldatmacası olan tarafsızlık konusunda da Cilavuz Haber’in bir tarafı vardır. Halkımızın ürünlerine, onların hayatına, gençliğin ütopyalarına yer vererek gerçek bir halk gazetesi olmak, halkın yanında olmaktır tarafımız”
Gazete aynı zamanda internet üzerinden de yayın yapıyor. Adresi, www.cilavuzhaber.com

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamit SEYHAN IP: 85.104.50.xxx Tarih : 20.03.2008 09:34:37

Sayın CİLAVUZ Gazetesini yayınlayıp hayata geçiren yönetici,idareci yazar arkadaşlar sizleri tebrik ederim.Bende sir susuzlu olarak inanın cok sevindim bende Türkiye'nin diğer sınır kentinde yaşıyorum ama memleketimde olan biten herşeyi internet üzerinden takip ediyorim.İnşallah yorum ve haber yazılarınızda gerçek bir halk Gazetesi olacğınıza bende inanıyorum ve sizlerin yazılarını her zaman takip edeceğim sizlere başarılar dileyerek kolay gelsin diyorum.Selamlar Saygılar.