5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Çıldır Gölü turizme açılıyor

Kars Valiliği, Kars ve Ardahan illeri arasında bulunan Çıldır Gölü'nün yaz ve kış aylarında farklı etkinliklerle turizme açılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Arpaçay Kaymakamı Murat Demirci ve DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu ile geniş katılımlı bir teknik heyet, Çıldır Gölü'nde incelemelerde bulundu.

İncelemeleri sırasında bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Demirdaş, "Valimiz Mehmet Ufuk Erden başkanlığında ilimizde turizm potansiyelimizi hayata geçirmek için geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Çıldır Gölü üzerinde yaz aylarında 30 kişilik tekne turları, göl kenarında yürüyüş ve piknik, kano, yelken sporları ile at kiralama projeleri, kış aylarında ise donan gölde atlı ve köpekli kızak, buz sporları ve balık tutma gibi alternatifler sunmak istiyoruz. İlimize gelen bir turist kafilesinin Ani'den Kuyucuk Gölü gözlem sahasına geçerek binlerce göçmen kuşu izleyebilmesi, oradan da Çıldır Gölü üzerinde mevsime göre sunacağımız fırsatları değerlendirmesini sağlayacağız" dedi.

Kaymakam Demirci ise, "Valimiz Mehmet Ufuk Erden'in talimatıyla başlatılan çalışmada, kaymakamlık olarak bölgede yaşayan vatandaşlarımıza iş kurma kredileri vereceğiz. Çıldır Gölü kenarında yöresel gıda ve hediyelik eşya satışı yanında tekne ve at turlarını da işsiz vatandaşlarımız için birer istihdam fırsatı olarak sunacağız" diye konuştu.

Yetkililer, tekne turu için göl derinliğini ölçerek en uygun yeri de tespit etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?