6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Çimento'da vergi rekortmenliği

Kars Çimento Fabrikası, Kurumlar Vergisi'nde vergi rekortmeni oldu.

2007 yılı verilerine göre, 20 milyon 260 bin 35 TL matrah ve 4 milyon 52 bin 7 TL tahakkuk eden Kurumlar Vergisi ile Kars Çimento Fabrikası kentte vergi şampiyonu oldu.

23 Şubat-01 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Vergi Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Kars Defterdarı Hanifi Eraslan, Defterdar yardımcısı Mehmet Durusoy, Gelir Müdürü Çetin Ustura, Vergi Dairesi Müdürü Alparslan Parlak'la birlikte Kurumlar Vergisi Vergi rekortmeni Kars Çimento'yu ziyaret etti.
Defterdar Hanifi Eraslan ve beraberindekileri Kars Çimento Fabrikası Müdürü Ajlan Köküuslu, Mali ve İdari İşler Müdürü Arif Karaoğlan ile Pazarlama Müdürü Veli Erdoğan karşıladı.

Defterdar Eraslan, vergi rekortmeni plaketini Kars Çimento Fabrikası Müdürü Ajlan Köküuslu'ya takdim etti ve başarılarının devamını dileyerek, "Bölgemize yapılacak yatırımlarla vergi gelirleri artırılacaktır" dedi.

Kars Çimento Fabrikası Müdürü Köküuslu da şu açıklamalarda bulundu:
"200'den fazla çalışanı ile birlikte başarılara imza atan Kars Çimento, bölgemizdeki çimento ihtiyacını karşıladığı gibi Azerbaycan, Nahçıvan, İran, Gürcistan gibi ülkelere son 5 yılda 500 bin tondan fazla çimento ihracatı gerçekleştirmiştir. 2007 yılındaki ihracatı 8 milyon 500 bin dolar, 2008 yılındaki ihracatı ise 13 milyon 500 bin doları aşmaktadır. Global krizin dünyanın her köşesinde kendini gösterdiği şu günlerde krizden etkilenmeden faaliyetlerimize devam etme çabasındayız. Bölgemizdeki çalışmalara ve ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İlimiz vergi gelirlerine 1. sırada katkı yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kars'ın Toplam Vergi Gelirleri içindeki payımız yüzde 33, Kurumlar Vergisi içindeki payımız yüzde 61'e ulaşmıştır. 2008 yılı vergi ödemelerimizin yüzde 30 daha artacağını planlıyoruz. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 16:17:32
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 16:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?