6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Cinsel sağlık konferansı

Atatürk Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Toplum Hekimi Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, kız öğrencilerin annelerine, "Gençlere yönelik cinsel sağlık, üreme sağlığı" konularında konferans verdi. 

Çağdaş Eğitim Vakfı'nın öncülüğünde iki yıldır devam eden Hayata Bakış Projesi çerçevesinde düzenlenen konferansa öğrencilerin anneleri ile çocuk gelişim bölümü öğrencileri katıldı. 

Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, cinsel hayatın sağlıklı yürümesi için gerekli olan konularda bilgiler verdi. Kürtaj konusuna da değinen Tümerdem, "3 aya kadar kürtajlarda yasal olarak bir ceza yoktur. Ama 3 ayı tamamlamış olan anne karnındaki bir yavrunun artık kalp sesleri başlamıştır. Ondan sonra bir hekim o çocuğu kararlı şekilde alırsa onun cezası vardır. Bir kadın ve erkek onu aldırdığı zaman suçludur" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 15:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
denız çayan kılıçç IP: 85.104.51.xxx Tarih : 9.03.2007 18:44:46
Öncelikle yıldız tümerdem hocamıza sonsuz saygılarımı yolluyorum ve kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum bizim annelerimizi bacılarımızı bilgilendiriyorr bizim hocamız gibi bilginlere ihtiyacımız çok var çünkii okuyan bir toplum değliz en azından hocam gibi bilginlerin sayesinde insanlarımız bilgileniyor çünki kendisine tekrardan canı gönülden teşekkür ediyorummm