6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Cirit antrenmanında kaza!

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağı Sallıpınar köyünde kış öncesi yapılan cirit antrenmanında, bir binici düştüğü attan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Aşağı Sallıpınar Köyü Atlı Cirit Spor Kulübü ve Selim ilçesine bağlı Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit Spor Kulübü arasında antrenman maçı yapıldı. İlginç görüntülerin yaşandığı antrenman maçında, atını kontrol edemeyen bazı ciritçiler attan düşerek yara almadan kurtuldu.

Aşağı Sallıpınar Köyü Atlı Cirit Spor Kulübü binicilerinden Fuat Yalcınkaya, rakip oyuncuya cirit atması sonucu bir anda kendisini yerde buldu. Rakibine cirit atarak dönüş yapamayan oyuncu, atın kafasının üzerinden aşağı düştü.

Kazada yara almadan kurtulan Fuat Yalcınkaya, kış sporuna hazırlık için antrenman maçı yaptıklarını belirterek, “Bizler her hafta sonu cirit oynuyoruz. Çevre köylerden de insanlar gelerek bizleri izliyorlar. Bu ata sporumuzu burada canlandırmaya çalışıyoruz. Bu bir emektir, her emek veren karşılığını alır. Bizde buna emek veriyoruz, ufak tefek düşmelerde tabi ki olabilir. O düşüşlerde yani öyle önemli düşüşler değildir. Bu da cirit oyunudur, illaki düşeceksin. Bende gördüğünüz gibi düştüm, fakat bana bir şey olmadı. Benim atım çok sükuttur. İşte önemli olan bu ata sporun bu attan düşme görüntüleridir. Atlarımız cins atlardır, sahibi üzerinde düştüğü zaman gitmez. Sahiplerine sadıktırlar” dedi.

Yapılan antrenman maçında Aşağı Sallıpınar Köyü Atlı Cirit Spor ve Selim ilçesine bağlı Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit Spor kulüpleri artı 12 puan alarak berabere kaldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 13:39:22
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 13:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?