6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ciritçilerden enteresan görüntüler

Kars'ın Selim ilçesi Bayburt köyünde düzenlenen ve kar üstünde oynanan atlı cirit müsabakasında 6 ciritçi attan düştü. Attan düşenlerin tehlike atlattığı karşılaşmada ilginç görüntüler de yaşandı. Kara batan atlar koşmakta zorlanırken, bir ciritçi ise kaçan atın peşinde koşarken yere yığıldı.

Kars'ın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kars-Bayburt Barajı'nın açılışı öncesinde Bayburt köyünde cirit müsabakası yapıldı. Selim Çıplaklı Köyü Atlı Cirit Takımı ciritçileri arasında oynanan karşılaşma kar üstünde gerçekleşti. Karla kaplı zemin atların hareket etmesini oldukça zorlaştırdı. Kara batan atların güçlükle koştuğu müsabakada ciritçiler birbiri ardından yere düştü. Attan düşen sporcular zaman zaman tehlike atlatmalarına rağmen büyük bir keyif aldıklarını söylediler. İlginç
görüntülere de sahne olan müsabakada attan düşen bir ciritçi kaçan atın peşinden koşarken yere yığıldı. İzleyenleri kahkahaya boğan bu görüntüler atlar ısındıkça yerini doyumsuz bir karşılaşmaya bıraktı. Büyük bir ustalıkla atılan ciritler ve sporcuların artistik hareketleri büyük alkış aldı.

Karşılaşma berabere tamamlandı

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 15:04:47
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 20:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?