5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Çocuklar buz tutan derelerde eğlendi

Kars'ın eğlence yerleri bulunmayan köylerinde çocukların bayramlık eğlencesi buz tutan dereler oldu. 

Geçtiğimiz yıl bu mevsimde 1 metreye varan kar yığınlarının olduğu Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde bu sene karın olmaması ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi. Ailelerin kurban telaşına düştüğü köylerde çocuklar ise çeşitli oyunlarla gönüllerince eğlendi. Kar olmayan kırlarda gezen çocuklar daha sonra kızaklarını kaptıkları gibi buz tutan derelerin yolunu tuttu. Kızakları olmayan çocuklar ise poşet ve naylon kaplarla güle oynaya dereye giderek kaymaya başladı. 

Düşe kalka kızak kayan çocuklar zaman zaman artistik hareketler de yaptı. Kimileri kızak üstünde ayakta objektiflere poz verirken, kimileri de kızakla geri geri kaymayı tercih etti. Çocuklardan bazıları ise sık sık arızalanan kızaklarını tamir etmekle meşgul oldu. 

Kızakla kaymaktan korkan kız çocukları de poşet ve naylon kaplarla kaydı. Ellerindeki sopaların yardımıyla kayan kız çocukları ortaya ilginç görüntüler çıkardı. Cep telefonu müziği eşliğinde kızak kayan çocuklar daha sonra da halay çekip yöresel oyunlar oynadı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 14:26:07
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 14:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?