6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Çocuklar 'Kuş Garibi' ni oynadı

Kars'ta, bir ilköğretim okulunca düzenlenen yıl sonu etkinliğinde sahne alan çocuklar, “Kuş Garibi” adlı skeç oyunuyla kuş gribi salgınlarında yaşanan duyarsızlığı eleştirdiler.


Merkez Namık Kemal İlköğretim Okulu tarafından Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu etkinliklerine, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Okul Müdürü Teymen Doğan, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Okul Müdürü Teymen Doğan, öğrencilerin yaklaşık 2 aydır bu program için çalıştıklarını söyleyerek öğrenci, öğretmen ve idarecileri kutladı. Okulu tanıtan slayt gösterisinin ardından ana sınıfı öğrencileri, “Orda bir köy var uzakta” adlı dans gösterisi sundular. Şair Cemal Süreyya'nın, “Biliyorum sana giden” adlı şiiri ile Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun “Sitem” adlı şiirleri öğrenciler tarafından okundu. Okulun Küçük Müzisyenler Korosu eşliğinde “Maçka Yolları”, “Neşeye Şarkı”, “Bilmem şu feleğin bende nesi var” adlı türküler seslendirildi. Ana sınıfı öğrencilerinin “Kına gecesi” adlı oyunuyla devam eden programda Nazan Öncel'in, “Aşkım baksana bana” şarkısı eşliğinde ront gösterisi yapıldı. Okulun İngilizce Korosu da İngilizce şarkılarla ilgi topladı.


Etkinliğin finalinde ise “Kuş Garibi” adlı skeç oyunu sahnelendi. Kuş gribi vakalarında ailelerin hastalığa aldırmadan kanatlı hayvanlarını görevlilere teslim etmemesinin eleştirildiği oyun beğeni topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 12:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Levent KÜÇÜKDAĞ IP: 88.226.65.xxx Tarih : 3.07.2007 17:59:34
halkı bilinlendirmek güzle eğitim sürecinde hastalıklara karşı alabileceğiimiz önlemlerin çokcuklar tarafında bilinmesi iii.. Lakin TÜRKİYEde kuş gribi vakası falan yoktur...sadece ama ihale kaçakçılığı yapabilmek ithalatı geliştirebilmek için böyle bir oyun halkımıza oynanmıştır.Peki kuş gribi nasıl olduda bu yıllarda çıktı 2000 yıkdır böyle bir şey yoktu...Demekki et sektörüne yön verdiler bu arada devletin belli .... et ihalesine girdiler kaybedeceğini anladıkları için üç beş gazeteci ve sanatçıya aktöre para dağıtıp tek başına bu sektörden pay almak istediler...