6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Çocuklara hakları öğretildi

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Merkezi tarafından başlatılan Anne ve Çocuk Eğitim Programı kapsamında ilk kez 19 çocuk eğitimden geçirilerek, 'Çocuk Eğiticisi' unvanını kazandı.


Toplum Merkezi bünyesinde kurulan Kars Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından eğitim için başvuran ve yaşları 9 ila 17 arasında değişen 19 çocuk, 10 saatlik eğitimden geçirildi. Derslerde kursiyerlere Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'de yer alan hakları ve bu haklarını nasıl korumaları gerektiği öğretildi. Toplum Merkezi bünyesinde yine 11 anneye de çocuk hakları ve anne-babayla ilişkileri konusunda eğitim verildi. Program kapsamında düzenlenen törene Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un eşi Nurhayat Bozkuş ile eğitim gören anne ve çocuklar katıldı. Eğitim gören anne ve çocuklar bundan böyle Anne ve Çocuk Hakları konusunda eğitici olacaklar.


Vali Mehmet Ufuk Erden, bu kursları dışarıdaki başka kurum ve kuruluşlar istedikleri için değil halkın isteğiyle yapılması gerektiğini belirterek, "Millet olarak çocuklarımıza çok düşkünüz. Toplum olarak bunun değerini biliyoruz. Bunu sadece dışarıdaki kurum ve kuruluşlar istedi diye değil, kendimiz istediğimiz için yapmak zorundayız. Çocuk haklarının değerinin toplumun da bilinçlenmesi adına böyle bir organizasyonun farkındalık kazandırdığına inanıyorum. Bu kurslara katılan bütün çocukları kutluyorum" diye konuştu.


Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül ise, eğitim çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Gül, "Çocuk Hakları Sözleşmesi çerçevesinde çocuk haklarıyla ilgili eğitim çalışmalarımızın ilk kursları bitti. Bundan sora çocuk haklarıyla ilgili kurslar ve seminerlerimiz devam edecek. Bütün halkımızın gelip burada eğitim görmelerini istiyoruz" dedi.


Kars Çocuk Hakları Komitesi eşbaşkanlarından Utku Özer, çocuklara kendi haklarını anlattıklarını söyledi. Özer, "10 saatlik kurs aldık. Çocuk hakları eğiticisi olmak için kursa geldim. Kurs boyunca Çocuk Hakları Bildirgesi'nin yayınlandığı tarihten itibaren bu sözleşmeyi imzalayan ülkelerdeki gelişim ve çocukların haklarını ve bu hakları nasıl kullanacaklarını gördük'' şeklinde konuştu.


Çocuk eğiticisi Sibel Yıldız da, çocuklara, kendi hakları konusunda neler yapabileceklerini ve bundan sonraki yaşamlarında ne tür haklara sahip olduklarını öğrettiklerini ve haklarını öğrenen çocukların bilgilerini başka çocuklarla paylaşmalarını istediklerini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?