5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Çocuklara yağmur süprizi

Kars'ta Ramazan bayramı nedeniyle şeker toplamak için yataklarından kalkan çocuklar soğuk hava ve yağmur sürpriziyle karşılaştı. Soğuktan üşüyen çocuklar topladıkları birkaç şeker ve çikolata ile evlerine döndüler. 

Erzurum ve Ardahan'ın yüksek kesimlerine karın getirdiği soğuk hava komşu il Kars'ta özellikle de çocukları bayramın ilk gününde olumsuz etkiledi. Şeker toplamak için günler öncesinden hazırlık yapan çocuklar hayallerini süsleyen bayramın ilk gününde beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar.

Bayramlık elbiselerini giyindikten sonra şeker toplamak için evlerinden çıkan çocuklar soğuk hava ve yağmur nedeniyle zor anlar yaşadılar. Soğuk nedeniyle sokakların da boş olduğu kentte işyerlerinin de kapalı olmasıyla şanslarını apartman dairelerinde arayan çocuklar buralardan topladıkları birkaç şeker ve çikolata ile daha fazla üşümemek için evlerine döndüler. Çocuklar, soğuk hava ve yağmur nedeniyle hayal ettikleri gibi bir bayram geçiremediklerinden dolayı üzüntülü olduklarını dile getirdiler.


Bayram arefesinde istedikleri gibi iş yapamayan esnaftan bazıları ise şanslarını bayramın ilk gününde de denediler. İşlerinin eski bayramlardaki gibi olmamasından dert yanan ve özellikle de büyük marketlerin küçük esnafı iflasın eşiğine getirdiğini belirten esnaf yine de hallerine şükretmekten geri durmadılar. Esnaf, bayramın bütün insanlığa hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 13:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?