6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Çocukların bayram neşesi

ÇOCUKLARIN BAYRAM NEŞESİ

Kars'ın Selim ilçesinde köylü çocuklar, oyun parkı olmadığı için kızak kayarak ve cep telefonunda çalınan müzik eşliğinde halay çekerek eğleniyorlar.

Çocuk parkının bulunmayan Çıplaklı köyünde çocuklar, bayram günlerini kızaklarla kayarak ve cep telefonu ile çalan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendiler. Sabahın erken saatlerinden itibaren ellerine aldıkları kızaklarla köyün içerisinden geçen ve havaların soğumasıyla birlikte donan derenin üzerinde kayan çocuklar bir yanda da cep telefonundan çalan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek eğlendiler. Kızak kayarak eğlenmeye çalıştıklarını belirten Erdal Karataş isimli çocuk, "Arkadaşlarımızla beraber kızak kayıyoruz. Köyümüzde çocuk parkı olmadığı için biz de bu şekilde eğleniyoruz" dedi.

Daha sonra bir evin bahçesinde toplanarak cep telefonunda çalan Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken çocuklardan Enes Gündaş ise eline aldığı mendille halayın başına geçerek oynamaya başladı. Gündaş "Bugün bayramın ikinci günü arkadaşlarımızla halaylar çekiyoruz. Bizlerin şehir çocukları gibi oyun parklarımız yoktur. Bizlerde bayram günümüzü bu şekilde geçiriyoruz" dedi.

ÇOCUKLARIN BAYRAM NEŞESİ
ÇOCUKLARIN BAYRAM NEŞESİ
ÇOCUKLARIN BAYRAM NEŞESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 17:41:02
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 18:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?