6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Cumhurbaşkanı dergiye başyazı yazdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kars Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün yayımladığı 'Sarıkamış Şehitleri Özel' dergisinde başyazı yazdı. Gül, her milletin tarihinde ortak sevinçler ve ortak kederlerin olduğuna dikkat çektiği yazısında, bu ortak sevinç ve kederlerin milletlerin müşterek kaderlerini tesis ve tayin ettiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sarıkamış şehitlerini yad ederek başladığı yazısında, "Türk Milletinin tüm fertleri de, şanlı tarihimizden bugünlere taşıdığımız sarsılmaz bağlarla birbirine kuvvetle ve inançla kenetlenmişler; etle tırnak haline gelmişlerdir. Çünkü milletimiz, bu vatanın kolay kurulmadığını, Cumhuriyetimizin harcının Anadolu'nun her köşesinden gelen kahraman evlatlarımızın kanlarıyla yoğrulduğunu unutmamıştır. Hür ve bağımsız yaşamayı hayat felsefesi olarak benimseyen milletimiz, tarihte sayısız kez vatan topraklarını savunmak lazım geldiğinde cesareti, azmi, direnci, mücadelesi, inancı ve fedakarlığıyla bunu bir kahramanlık öyküsüne dönüştürmeye muvaffak olmuştur" dedi. 

Vatan ve bayrak sevgisinin bir bedelinin de olduğunu belirten Gül, "Yiğit ve yürekli Türk askeri bu bedeli sayısız kez cephede savaşarak ve vatanı için hayatını feda ederek ödemiştir. Sarıkamış Harekatı da milletimizin ortak kederlerinden biridir. Bu vesileyle Sarıkamış Harekatı'nda canları pahasına vatanlarını savunan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Vatanı savunmak için her türlü kahramanlığı ve fedakarlığı göze almaktan ve bunlara azimle göğüs germekten çekinmeyen Türk Milleti aynı zamanda barış sever bir millettir. Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk'ün en yalın ve etkin haliyle ifade ettiği 'Yurtta Sulh, Dünyada Sulh' vecizesi de esasen milletimizin barışçı kimliğinin en güzel tezahürlerinden biridir" diye konuştu. 

Gül, daha sonra şunları söyledi:
"Çağdaş Cumhuriyetimiz bu ilkeyi şiar edinerek, her zaman ve her koşulda dünya milletlerinin güvenliği, huzuru, esenliği ve refahı için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bundan sonra da, bölgemizde ve dünyada barış, istikrar ve huzur için sorunların çözümünde rol oynayan bir güç olmaya; medeniyetler, kültürler ve dinler arasında diyalog ve uyum sağlama çabalarına katkıda bulunmaya kararlılıkla ve titizlikle devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları vatan yapan ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün timsali olan tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha tazimle eğiliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 13:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?