5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Davul zurna eşliğinde fidan dikimi

Kars Valiliği Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce, "Yarınlarımız İçin Bir Fidan Dikin" sloganı ile başlatılan fidan dikme seferberliği İl Merkezi'nde davul-zurna eşliğinde davam etti.

İl Merkezi'nde Çakmak Kışla, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Havaalanı yolu üzeri, 3 No'lu Sağlık Ocağı, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesi ve Hz. Ömer Camisi bahçesinde fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikme törenlerine, Vali Mehmet Uftuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Vali Yardımcıları Mustafa Özkaynak ve Doğan Demirdaş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Şahin, daire müdürleri, askerler, emniyet mensupları, müftülük çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Yarınlarınız için bir fidan dikin" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında, Çakmak Kışlaya 30 bin, Havaalanı yolu üzerine 4 bin, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne 4 bin, sağlık ocaklarına 6 bin, Devlet Hastanesine 3 bin, okullara 4 bin, Cami bahçelerine 500, İl merkezinde bulunan alanlar ve mezarlıklara da 8 bin olmak üzere toplam 59 bin 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Vali Mehmet Ufuk Erden fidanların dikimlerini genellikle çocuklarla birlikte yaparak, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu yaşlarında fidan dikmeye alışmaları gerek. Şimdiden ağaç sevgisini oluşturduğumuzda bunlar bize gelecekte daha yeşil bir Türkiye'yi yaşatacaklardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 13:46:03
Güncelleme :27 Nisan 2008 Pazar 13:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?