2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Davul zurna eşliğinde kongre

BDP KARS İL OLAĞAN KONGRESİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi yapıldı.

Bir düğün salonunda davul-zurna eşliğinde başlayan kongrede delegeler halay çekti. Divan başkanlığına Saim Abay seçilirken, kongrede konuşan BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Kars'ta yapılan tatbikatın şüpheli bir tatbikat olduğunu öne sürdü. Geylani, "Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan Ergenekon davasının devamı sayılan davalardan birisinin iddianamesinin birinci sırasında bu tatbikatı yürüten general yer alıyor. Eskiden iddianamede adı yazılanlara sanık deniyordu, şimdi şüpheli. Çünkü her

iddia, her yargı şüphe ile başlar, onun için biz de yargı adına kimseyi suçlamıyoruz. Ama yargı kararı kesinleşinceye kadar bu şüphelilerin şüpheli yerlerde olmaması gerekiyor" dedi.

Geylani, "Herkes kendi işini yapsın ve ülkenin demokratikleşmesi adına ancak diyalog işbirliği ve güç birliği geliştirsinler. Oysa bakıyoruz ki bugün Türkiye'de ne hazindir paramparça olmuş yargı ve benim savcım, senin savcın, benim hakimim mahkemem, senin savcın senin hakimin ve askeri yargı, sivil yargı. Böyle yargı olur mu? Böyle hukuksuzluk olur mu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde tek aday olan Yavuz Naki Barış, BDP İl Başkanlığı'na seçildi. Kongrede küçük bir çocuğun zafer işarete yaparak oynaması ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 19:44:01
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 16:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karslı IP: 78.184.48.xxx Tarih : 8.03.2010 11:59:28

Siz bu ülkenin nimetlerini yiyip devletin kuyusunu kazıyorsunuzda şüpheli durumda olan bir komutan neden tatbikat yönetemesin.Siz tatbikatın yapılmasından rahatsız oluyorsunuz.,Çünkü sizinkiler kars ve civarında asker şehit edemiyor bundan rahatsız oluyorsunuz.Hadi oradan başka kapıya!