5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Davulcular bahşiş topluyor

Kars'ta, Ramazan ayının başından itibaren her gece vatandaşları sahura kaldıran davulcular, bahşişlerini toplamak için kapı kapı dolaşıyor. Bazı esnaf bir ay boyunca davul sesi duymadıklarını savunarak tepki gösterirken kapılarını çalan davulcuları yine de bahşişsiz geri göndermiyorlar. 

Ramazan ayı boyunca sahur vaktinde vatandaşları uyandıran davulcular, hak ettikleri bahşişleri toplamaya başlarken sahte davulculara karşı da dikkatli olunmasını istediler. Yıllarca devam eden geleneği sürdüren Karslı davulcular, sahte davulcuların önüne geçebilmek için Ramazan ayının son gününde işe koyuldular. 

Bundan önceki yıllarda da bayram günü bahşişe çıkan davulcuların bu yıl Ramazan'ın son gününde işe çıkmaları vatandaşları da şaşırttı. Vatandaşlar yaptıkları araştırmada hak eden davulcuların sahte davulculara karşı bir gün önce önlem aldıklarını söylediler. 

Davullu zurnalı bahşiş toplamaya çıkan Ramazan davulcuları kapı kapı dolaşarak esnaftan bahşiş istediler. İlginç görüntülerin de yaşandığı bahşiş toplama sırasında bir kısım esnaf 1 ay boyunca hiç davul sesi duymadıklarını söyleyerek, "Ne evimizin bulunduğu mahallede ne de başka bir yerde davul sesi duymadık. Ama ne yapalım kapımıza kadar gelmişler. Bu mübarek günlerde bizler de onları geri çevirmek istemedik. Hem bahşiş verdik hem de zurna havası çaldırarak kulaklarımızın pasını aldırdık" dediler. 

İşyerlerini tek tek ziyaret eden Ramazan davulcuları bazı yerlerden eli boş dönerken bazı yerlerden de az miktarda bahşiş alabildiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 16:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?