5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Deli Deli Olma' nın çekimleri sürüyor

Tarık Akan ve Şerif Sezer'in birlikte rol aldığı 'Deli Deli Olma' filminin Kars'ta süren çekimleri ilginç görüntülere sahne oluyor. 

Bu yıl az kar yağması nedeniyle yollara küreklerle kar serpilirken, set görevlileri ise dondurucu soğukta ateş yakarak ısındılar. Tarık Akan ve rol arkadaşları da közde patates pişirmenin tadını çıkardılar. 

Şerif Gören'in 'Yol' filminde birlikte rol alan Tarık Akan ve Şerif Sezer, 28 yıl sonra Kars'ta, Murat Saraçoğlu'nun yönettiği 'Deli Deli Olma' filmi için birlikte kamera karşısına geçtiler. Konusu tamamen Kars'ta geçen filmde bir 'Malakan'ı canlandıran Tarık Akan, Malakan değirmeninde kurulan film setinde rol arkadaşlarıyla birlikte unutulmaz günler yaşıyor. Tarık Akan, Kars'ın donduran soğuklarından korunabilmek için sık sık çay içtiği gibi kentin tarihi havasını da bol bol teneffüs etti. Tarık Akan'ın rol arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı en güzel anılardan biri de közde patates pişirmek oldu. 

Yöresel ağızla 'Kartol' olarak bilinen patatesi odun ve tezek közünde pişiren Akan, bu görüntüleri izleyenlerin imreneceklerini söyledi. Akan, "Malakanların burada 30-40 tane değirmenleri varmış. Kala kala bir tane bu değirmen kalmış. Köyün tek değirmencisi 'Mişka'yı canlandırıyorum. Hava soğuk ama Kars çok güzel. Böyle ateş yakarak ısınıyoruz. 1 aydır buradayım ve hiç sıkılmadım. Yılbaşında da burada olacağım. İşte filmcilik böyle renkli görüntüleri de beraberinde getiriyor. Ağırlıklı olarak merkeze bağlı Eşmeyazı köyünde film çekimlerimiz sürüyor" dedi. 


Şerif Sezer ise hayatının film setlerinde geçtiğini ve bu tür uğraşların kendisini mutlu ettiğini belirtti. 

Yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncular Tarık Akan ve oğlu Barış Üregül, Şerif Sezer ve kızı Deniz Arna'nın yanı sıra filmin diğer oyuncuları Zuhal Topal, Levent Tülek, Merve Altınkaya, Halil Kumova ve filmin minik oyuncusu Cemile Nihan Turhan aynı zamanda da kentin soğuk havasına alışmaya çalıştılar. Soğuktan korunmak için sürekli set civarında ateş yakıldı. 

Havanın soğuk olmasına rağmen beklenenden az kar yağması da set görevlilerini farklı yöntemlere itti. Zaman zaman küreklerle set alanına kar getirildi. Dondurucu soğuklar altında devam eden film çekiminde akıllarda renkli ve ilginç görüntüler kaldı.

FİLMİN KONUSU
93 Harbi sonrasında Çar'ın Rusya'da yaşamasını istemediği Malakan kavminin bir kısmı Kars'a göçe zorlanır. Göç edenler arasında Mişka'nın (Tarık Akan) ailesi de vardır. Filmde Mişka 70'li yaşlardadır. Bir zamanlar köyün değirmenini işleten Mişka, modern makineler çıktıktan sonra işini yapamamış ve maddi sıkıntıya düşmüştür. Köyün huysuz ihtiyarı Popuç (Şerif Sezer), Mişka'dan nefret eder ve köyde yaşamasını istemez. 

Köylüler bir zarar görmedikleri hatta sevdikleri, kendi halinde, barışçı, yardımsever Mişka ile Popuç arasında kalmışlardır. Popuç, oğlu Şemistan (Levent Tülek), gelini Figan (Zuhal Topal) ve üç torunuyla yaşar. Torunlarından en küçüğü Alma, dik başlı, sevecen bir kızdır ve doğuştan iyi bir müzik kulağına sahiptir. Alma'nın öğretmeni Metin, Alma'daki yeteneği fark etmiştir ve kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünür. Alma ve Mişka arasında sıcacık bir dostluk vardır. 

Metin öğretmenin uğraşları sonucunda Alma konservatuvar sınavlarına girer. Mişka hastadır. Köyde Mişka'nın yakında öleceği konuşulur. En sonunda iki yaşlı geçmişlerini sorgularlar ve aralarındaki büyük sır ortaya dökülür.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 11:58:05
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 12:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAFKASLI IP: 78.191.63.xxx Tarih : 24.12.2008 15:31:50

öncelikle tarık akan bey ve ekibi karsımıza hoşgelmişler. kendilerini canıgönülden kutluyorum onları şehirde görmek bizi onurlandırıyor. Çocukluğumdan beri hayranıyımdır tarık akan beyin özellikle yol filmi beni çok etkilemiştir başarılarının devamını dilerim Ve ayrıca bu mutluluğu biz karslılarla paylaştığı için teşekkür ederim