6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Demircilik mesleği yok oluyor

70 YILLIK DEMİRCİ USTASI MESLEĞİNE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYOR

Kars'ın Selim ilçesinde yaşayan Bedirhan Gündaş 70 yıldır sürdürdüğü demircilik mesleğinin yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Mesleğimiz devlet tarafından koruma altına alınmalıdır" dedi.

İlçeye bağlı Çıplaklı köyünde ikamet eden 80 yaşındaki Bedirhan Gündaş, baba mesleği olan demirciliği çocuklar aracılığıyla yeni nesillere aktarmaya çalışıyor.

70 yıldır demircilik işini ile uğraştığını anlatan Gündaş, yaptıkları işin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu ifade etti. Önceleri Kars'ta da onlarca demirci ustasının bulunduğunu dile getiren Gündaş, sanayileşme ile birlikte mesleklerinin yok olmaya yüz tuttuğunu anlattı. İşlerinin eskiye nazaran gittikçe düştüğünü belirten Gündaş "Mesleğimiz devlet tarafından koruma altına alınmalıdır. Yoksa birkaç yıla kadar demircilik diye bir şey kalmayacak" dedi.

Demirciliği yeni nesile aktarmak için büyük uğraş verdiğini dile getiren Bedirhan Gündaş, bunun için çalışmaları sırasında köylü çocukları etrafında toplayıp onlara meslekleri hakkında bilgi verdiğini söyledi.

70 YILLIK DEMİRCİ USTASI MESLEĞİNE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 17:49:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 17:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?