2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Deriler kötü koku yayıyor

GÜNEŞ ALTINDA KURUTULAN DERİLER KÖTÜ KOKU YAYIYOR

Kars’ın Selim ilçesinin en işlek noktalarından Halit Paşa Caddesi üzerinde bir işyeri önünde güneş altında kurutulmak için bırakılan koyun ve keçi derilerin yaydığı kötü koku vatandaşlara zor anlar yaşattı. Derilerin yanından geçen vatandaşlar burunlarını elleriyle kapatmak zorunda kaldı.

Halit Paşa Caddesi’ndeki bir kebapçı lokantasının önünden kurutulan deriler, caddeden geçenlere zor anlar yaşattı. Burunlarını tutarak derilerin yanından geçmez zorunda kalan vatandaşlar, iş yeri sahibinin daha duyarlı olması gerektiğini söylediler. Koyun ve keçilerin vücudunu örten derinin yüzüldükten sonra dayanıklılığını kaybettiğini belirten işyeri sahibi Önder Gözütok, kurutulan derileri 30 lira karşılığında sattığını söyledi.

Güneş altında kuruyan derinin etrafa çürük yumurta kokusu yaydığını söyleyen Gözütok, “Derinin yapısı zamanla bozulma başlar ve dayanıklılığı iyice azalır. Böylece kuruttuğumuz derileri köyden galen vatandaşlara 30 lira karşılığında satıyoruz. Köylü vatandaşlar da bu derileri evlerine götürüp içerisine doldurdukları civil peynir saklayarak kışın ağız tadıyla yiyebiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 11:34:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 11:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?