7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Digor ve Arpaçay'da Köydes toplantısı

Digor ve Arpaçay ilçelerinde Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yapılan toplantılarda KÖY-DES imkanlarının, öncelikli olarak ihtiyacı en fazla olan köylerde kullanılması istendi. 

Vali Mehmet Ufuk Erden, KÖY-DES Projesi çerçevesinde ilçe ve köylere yapılacak yatırımlarla ilgili toplantının ilkini Digor ilçesinde yaptı. Vali Erden'in başkanlık ettiği toplantıya; Kaymakam Veysel Çiftçi, İlçe Belediye Başkanı Hikmet Özyümlü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı katıldı ve ilgili kurum amirleri katıldı. 

Vali Erden, KÖY-DES Projesi çerçevesinde Kars'a gönderilen 24 milyon 529 bin YTL'nin Köylere Hizmet Götürme birliklerine aktarıldığını söyleyerek, "Bu paralarla 2007 yılı için hazırlanan projeler sonucunda çalışmalarımıza başlayacağız. Amacımız, yolu, suyu olmayan köylerimizin bu sıkıntılarını biran evvel çözerek vatandaşlarımızın rahat etmelerini sağlamaktır. KÖY-DES imkanları öncelikli olarak ihtiyacı en fazla olan köylerde kullanılacaktır. O nedenle ilgili bütün kurumlar tespitleri iyi yapsınlar ve hizmet en ihtiyaçlıdan aşağıya doğru sıralansın" dedi. 

Kaymakam, Veysel Çiftçi de, 2006 yılında 17 köyü kapalı şebeke içme suyuna kavuşturduklarını ifade ederek, 2007 için gerekli alt yapının hazırlandığını ve öncelik sıralarının belirlendiğini kaydetti. 

Vali Erden, daha sonra Arpaçay ilçesinde giderek ilgili kurum amirleriyle Öğretmenevi'nde bir araya geldi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 11:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selçuk bulut IP: 88.238.48.xxx Tarih : 4.03.2007 23:42:33
sayın valimizi bu çalışmasından dolayı kutluyorum.köylerimizin ihtiyaçlarını karşılıyacağını umuyorum.bu çalışmayla köylerimiz daha da modern hale geleceklerini umuyorum.inşallah bu çalışmanın gerisi gelir.serhat karsımızın güzel köylerinin daha da yaşanır hale gelmesini umut ediyorum.bide tezek yakılması işleminden köylerimizin bir an önce kurtulmasını istiyorum.