6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Digor'da okuma sevdalılarına ödül

Kars Digor ilçesi Kaymakamı Serkan Şeker, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarında olduğu gibi eğitim alanında da bir çok başarıya imza attı. 5 bin öğrencinin katıldığı ‘Bir Sevdadır Okumak’ yarışmasında dereceye girenlere altın verildi.

Kaymakam Serkan Şeker, ilçenin kurum amirleriyle birlikte sık sık toplantılar düzenleyerek temel sorunları belirliyor ardından da harekete geçerek sorunların güzelliklere dönüştürülmesi için önemli adımlar atıyor.

İYİ İNSAN, BİR TAS ÇORBASINI KOMŞUSU İLE PAYLAŞABİLENDİR

Kaymakam Serkan Şeker, ‘İyi İnsan, Bir Tas Çorbasını Komşusu İle Paylaşabilendir’ projesinden yola çıkarak ilçe merkezinde hizmet veren Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Öğrencilerle ‘İyilik nedir? İyi insan kimdir’ konulu sohbet eden Kaymakam Şeker, aynı zamanda da öğrencilerin sorularını ve önerilerini dinledi. Öğrencilerde kendilerine göre iyiliği tanımladılar. Bunlar arasında en dikkat çeken konu ise bir öğrencinin “İyi insan bir tas çorbasını komşusu ile paylaşabilendir” sözü oldu. Kaymakam Şeker, sohbetin ardından öğrencilere çeşitli hediyelerle birlikte kitap dağıttı. Kaymakam Şeker ayrıca, eğitim ve okul sorunlarıyla ilgili öğretmenlerin görüşlerini de dinledi.

BİR SEVDADIR OKUMAK

İlçe Kaymakamlığınca, 17 Ekim 2008 tarihinde başlatılan ‘Bir Sevdadır Okumak’ projesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 5 bin öğrenci arasında eğitim, kültür ve sanata teşvik, kitap ve okuma sevdasını geliştirmek için hayata geçirilen projenin ilk ayağında dereceye giren öğrencilere altın verildi.

İLKÖĞRETİMDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER VE OKUDUKLARI KİTAPLAR:

1-Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu 7-C sınıf öğrencisi Mikail Ertek (Çobankız, Altın Çocuklar, Şark Kızı, Keloğlan Masalları, Falaka, Üvey Baba, Çocuk Kalbi)
2-Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5-A sınıf öğrencisi Recep Tayyip ALTUN (Mevlana’nın Mesnevisinden Seçme Hikayeler, Lapontine Seçmeler, Alice Harikalar Diyarında, Wilhem Tell, Ava Giden Avlanır, Nasrettin Hoca Hikayeleri, Noel Hikayeleri)
3-Kocaköy İlköğretim Okulu 6-A sınıf öğrencisi Emine ÇEKEN (Binbir Gece Masalları, İki Kuğu Hikayesi)

LİSEDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER VE OKUDUKLARI KİTAPLAR:

1-Dilan Ok 10-C sınıfı öğrencisi (Sefiller, Bir Sürgün, Alpler Geçit Vermiyor, Açlık, Eylül, Suç ve Ceza, Aşk-ı Memnu)
2-Kibar Yakışır 12-C sınıfı öğrencisi (Uyandırılmış Toprak, Bitmeyen Kavga, Karamazol Kardeşler, Sinekli Bakkal, Nur Baba)
3-Seher Kubat 11-B sınıfı öğrencisi (Vahşetin Çağrısı, Benim Üniversitelerim, Anna Karannina, Bir İnsan Doğuyor, Yüzbaşının Kızı, Sefiller, Diriliş, Ekmeğimi Kazanırken)
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 16:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?