6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Digorlular'ın su sevinci

DİGOR’DA KÖYLÜLERİN SU SEVİNCİ

Kars’ın Digor İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖY-DES) projesi kapsamında Çatak ve Düzgeçit köylerinde içme suyu şebekesi yapıldı.

Kars DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerince Digor İlçesine bağlı Çatak ve Düzgeçit köylerinde yapılan sondaj çalışmaları neticesinde su kaynağına ulaşılması üzerine Digor Kaymakamlığı’nca KÖY-DES kapsamında içme suyu şebekesi çalışmaları başlatıldı. Digor Kaymakamı Serkan Şeker, bir ay içerisinde iki köyünde içme suyuna kavuşmuş olacağını bildirdi.

Digor Kaymakamı Serkan Şeker, Kars Özel İdare Müdürlüğü teknik görevlileri ile birlikte çatak ve Düzgeçit köylerinde yapımı devam eden içme suyu şebeke inşaatlarını yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Digor Kaymakamı Şeker, “Uzun yıllar su sıkıntısı çekmiş köylülerimizin su sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Amacımız Devletimizin bütün imkanları en ücra köşelere kadar taşımaktır. Bizleri Devlet buralara hizmet etmemiz için gönderdi. Köylülerimiz artık kilometrelerce yol kat ederek su taşımayacak, evlerinde musluklarından akan sularını ihtiyaçları doğrultusunda kısıtlamadan kullanabilecekler” şeklinde konuştu.

Kaymakam Şeker, çalışmaların ardından Çatak ve Düzgeçit köylerine giderek vatandaşların sorunlarını dinledi. Çocuklarla sohbet eden Kaymakam Şeker, onlara çeşitli hediyeler verdi.

DİGOR’DA KÖYLÜLERİN SU SEVİNCİ
DİGOR’DA KÖYLÜLERİN SU SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 22:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?