5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Dikkat Kızılay yollarda

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda kalan araçlara ulaşan Kızılay ekipleri sürücü ve yolculara battaniye dağıttı, araçları arızalanan sürücüleri de Kızılay Şubesi'nde misafir etti.
Günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava yollarda buzlanmalara neden oluyor. Genellikle de akşam saatlerinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle birçok araç yolda kalıyor, bazı araçlar da arızalanıyor. Bir taraftan Karayolları ekipleri buzlanma olan yollarda tuzlama çalışması yaparken, Kızılay ekipleri de yol kontrolleri yaparak sürücülerin mağduriyetini gideriyor.
Kızılay Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş ve ekibi, yolda mahsur Samsunlu Mümin İleri'nin imdadına yetişti. Saatlerce yolda kalan TIR'ın zincirleri koparken lastikleri yıprandı. Ekiplerin yanına gelmesiyle sevince boğulan Samsunlu sürücü daha sonra Kızılay Sarıkamış Şubesi'nde geceyi geçirdi. Ekipler diğer araçlara da ulaştılar ve yolda kalanlara battaniye ve yiyecek dağıttılar.
Karayolları Ekip Şefi Vahdettin Güneş, yollarda tuzlama çalışmaların devam ettiğini, kalan araçların da ya zincirsiz olduğunu ya da zincirleri kopardıklarını söyledi. Güneş ayrıca, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sürekli yol kontrolü yaptıklarını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?