6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Diyanet İsrail'i kınadı

Diyanet- Sen Kars İl Temsilciliği İsrail'i kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı Diyanet- Sen Kars Temsilciliği adına Ebubekir Keleş yaptı. Keleş, "İsrail'in Gazze'de sivil halka yönelik saldırılarını ve barış tanımaz tutumunu şiddetle kınıyor, bir an önce saldırıların durmasını istiyoruz. Filistin'de adeta bir soykırım ve insanlık sucu işlenmektedir. Sivil asker gözetmeden, kadın çocuk demeden giriştiği bu katliama BM, NATO, İslam Konferansı gibi uluslararası yapılanmaların hala etkin bir şekilde müdahale etmemesi çok üzücü ve bir o kadar da düşündürücü durumdadır.
İsrail'in Ortadoğu'da estirdiği teröre bir an önce dur denilmelidir. Son saldırılarda ölenlerin 500'ü geçtiği, yaralıların ise bini geçtiği, bu saldırılarını ne derece büyük ve vahşice bir saldırı olduğunu ortaya koymaktadır. Artık vahşete dur demenin Filistin halkının çığlıklarının duymanın zamanı geldi de geçiyor da" dedi.

Keleş, "İsrail'in en büyük destekçisi olan ABD'den henüz saldırıyı kınayan bir açıklamanın bile gelmemesi oldukça düşündürücüdür. Dünyanın diğer yerlerinde yapılan saldırılarını anında müdahale etme gereği duyan ABD'nin sivil, asker, çoluk çocuk demeden İsrail'in yaptığı katliama seyirci kalması hatta İsrail'in kendini savunduğunu iddia etmesi Ortadoğu'da oynanan oyunu gözler önüne sermektedir. Bölgedeki gerek ülkemizin gerekse diğer ülkelerinin barış girişimlerini hiçe sayan ve sınır tanımaz bir şekilde
saldırılarını arttırarak devam ettiren İsrail, adeta bölgeye kabus gibi çökmüştür. Filistin topraklarını işgal eden terör devleti şimdi de hava saldırıları ile adeta Filistin halkına dünyanın gözü önünde soykırım uygulamaktadır. Bu duruma bir an önce uluslararası bir çözüm bulunmalıdır. Türkiye'nin Müslümanları olarak, bizler inancımızın yüklediği sorumluluk ve tarihin bize yüklediği görevlerimizden kaçamayız. Peygamberimizin, 'Müslümanların derdini dertlenmeyenler bizden değildir', çağrısına kulak veren
sivil toplum örgütleri olarak diyoruz ki; bu zalimce saldırı derhal durdurulmalıdır ve zalimlerden mutlaka bunun hesabı sorulmalıdır. Halkımızı dualarıyla bu mazlum halkın yanında olmaya ve aynı zamanda bu alanda çalışan yardım kuruluşlarının, yardım organizasyonlarına acilen destek verme, İsrail mallarını almayarak boykot etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:31:32
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir gurup kamu calışanı IP: 85.104.89.xxx Tarih : 5.01.2009 21:04:19

Diyanet-sen kars il temsilciliğinin yaptığı bu duyarlı ve anlamlı basın acıklamasından dolayı il temsilcisi ebubekir keleşe ve yönetimine teşekkür ederiz.