5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Doğalgazda panik havası

Kars kent merkezine doğalgaz verilmesi için hava yoluyla yapılan deneme sırasında bir ikametin önündeki bağlantı kutusundan sızan hava, gaz olabileceği endişesine kapılan mahalleliyi paniğe soktu. 

Halitpaşa Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde bir ikametin önündeki doğalgaz bağlantı kutusuyla çocukların oyun oynaması mahallede panik yaşattı. Çocukların kesici aletlerle kutunun kilidini kırarak vanayı açmasıyla hava sızıntısı meydana geldi. Doğalgazla tanışmadan korkuyu hisseden mahalleli doğalgaz firması yerine itfaiyeyi arayarak bilgi verdiler.

HAVAYI KOKLADILAR
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan henüz ne olduğunu bilmedikleri sızıntıyı araştırırken diğer yandan da vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştılar. İtfaiyeciler daha sonra korka korka yaklaştıkları kutudan sızan havayı avuçlarıyla koklamaya başladılar. 

Hem gaz olur endişesiyle korkarak geri çıkan itfaiyeciler hem de koklamaya devam ettiler. Bu sırada kokunun olmadığı anlaşıldı ve vana kapatılarak sızıntı durduruldu. İtfaiyeciler daha sonra kendilerine ve emniyet güçlerine bilgi verilmeden yapılan bu denemeyi kınadılar ve kutunun çocuklar tarafından bile kolaylıkla açılabilmesine tepki gösterdiler.

SIZAN HAVA DENEMEK İÇİNDİ
Durumun telsiz anonslarıyla rapor edilmesi ve emniyete bildirilmesinden sonra polis ekipleri olay yerine seferber edildiler. Sızıntının olduğu yerden 500 metre mesafedeki borulara havanın verildiği şantiyeye giden ekipler olayla ilgili bilgi aldılar.
 
Doğalgaz firması yetkilileri de bir anlık şaşkınlık yaşadılar ve ardından da açıklama yaparak borularda gaz olmadığını, deneme amacıyla hava verdiklerini söylediler. Böylelikle borularda gaz olmadığından emin olan polis ve itfaiye ekipleri rahat bir nefes aldı. Borularda gaz olmadığı haberini alan mahalleli de oldukça rahatladı. 

Kadınlar çok korktuklarını ve gaz sızıntısı olmasından endişe ettiklerini söylediler.
Bu olayla birlikte; ikametlerin önündeki kutularda ikaz yazılarının olmadığı, deneme çalışmaları öncesinde vatandaşların ve yetkililerin bilgilendirilmediği, olası bir sızıntıda nasıl müdahale edileceği konusunda bilgilendirme toplantılarının yapılmadığı, sızıntı sırasında gaz olup olmadığının ne şekilde anlaşılacağı gibi konularda önlem alınmadığı görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 11:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?