3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Doğu kapı açılacak mı?

DOĞU KAPI AÇILACAK MI?

Uzun yıllardan beri kapalı olan Ermenistan sınır kapılarının açılma tekrar gündeme geldi. Kars Valisi Ahmet Kara, iki ülke meclislerinde sınır kapılarıyla ilgili çalışmalar yapıldığı söyledi.

Vali Ahmet Kara, "Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın İsviçre'de imzaladığı anlaşma hatırlatılarak bu anlaşmanın meclisten geçmesi halinde yürürlüğe gireceğini, fakat henüz meclislerden geçmedi. Ne zaman geçeceği de tam bilinmiyor. Ancak bu sınırların açılması düşünüldüğü takdirde hazır olup olmadığını sınırların açılması halinde kapıların hazır olup olmadığı ulaşım yollarının açılmasında ne kadar hızlı sürede bunların yapılması ve hazır hala getirilmesi yönün de Valiliğe görüşü soruldu. Ona cevap vereceğiz" dedi.

"ERMENİSTAN İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN ÇEKİLMELİ"

Vali Kara, Türkiye ile Ermenistan sınırların açılması durumunda öncelikle Azerbaycanlıların gönüllerinin olması gerektiğini vurguladı.

Kara, "Azerbaycanlıların gönüllerin olması şartıyla sınırlar açılabilir. Ermenilerin Azerbaycan topraklarını işgal ettikleri yerden çıkmaları koşulu da vardı sınırları açılması için şimdi inşallah öyle bir anlaşma arifesinde bulunuyoruz. Bize gelen yazıda Doğukapı'yı soruyorlar. Doğukapı konusu sanki biraz gündeme gibi geliyor bana. Bu arada bir takım görüşmeler var ki açılması gereken durumda ne kadar sürede bu hazır hale getirilir. Şuanda ona cevap vereceğiz" diye konuştu.

"İKİ ÜLKE ANLAŞIR İSE DOĞUKAPI'NIN AÇILMASI BİR AYDA SÜRER"

Vali Kara, iki ülke anlaştığı takdirde Doğukapı'nın açılmasının bir ay sürede tamamlanacağı kaydetti.

Ahmet Kara; "Eğer iki ülke anlaşır ise Doğukapının açılması en fazla bir aylık iştir. Yollarımızın önü sadece barikatlarla kesilmiş. Açtığımız zaman özellikle bizim taraftaki yol kalitesi de iyi Ermeni tarafında zannederimse biraz yol zayıf, ama bizim taraftan karayolu kalitesi gayet iyi. Demiryolu bağlantısı zaten var. Anlaşıldığı takdirde karayolu demiryolu bir ay içinde açılabilir. Ben de bu hafta içerisinde Bakanlığa cevap vereceğim. Biz elamanları görevlendireceğiz gidip bir maliyet çıkartacaklar,

neler yapılması gerektiğini hesaplayacaklar. Ne kadar sürede bitebilir teknik olarak bu hafta sonu cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:58:01
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Göksen YENİGÜL IP: 212.156.62.xxx Tarih : 7.07.2010 15:13:26

AZERİLER VE ERMENİLER TÜRKİYENİN HER YERİNDE ÖZELLİKLE İSTANBULDA TİCARET YAPIYORLAR... BELKİ DOST DEĞİLLER AMA YİNEDE TİCARET YAPIYORLAR. VE HERGÜN 2 ADET ERİVAN İSTANBUL UÇAK SEFERLERİ KARŞILIKLI YAPILIYOR. YANİ TİCARİ İLŞKİLER İST. ERİVAN ARASINDA VE BU İSTANBULDAKİ ERMENİ VE AZERİLERE!! YARIYOR. ŞİMDİ KARS NEDEN CEZALANDIRILIYOR, SÖYLEYİN BAKALIM. BU KARABAĞ MESELESİ SADECE KARS KAPISIYLA MI ÇÖZÜLECEK. NEDEN İSTANBUL LİMANI YADA BENZERİ KAPILAR ERMENİLERE KAPANMIYORDA SADECE KARS KAPISI KAPANIYOR? UYANIN KARSLILAR, ERMENİLER DEĞİL BİZ CEZALANDIRILIYORUZ. TEBRİZLİ AZERİLER ERMENİSTANLA SINIR TİCARETİ YAPIYOR ONLAR KAZANIYOR ,KARS VE KARSLILAR KAYBEDİYOR...GERÇEK BİR KARSLI GÖKSEN YENİGÜL