5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Doğum rezaleti

Kars’ın merkeze bağlı Akdere Köyü’nde, sancılanan doğum hastası için, Köy Hizmetleri ekipleri seferber oldu. Bir an önce köye yetişmek için çaba sarf eden ekipler, kadının doğum yapmasından yarım saat sonra ancak köye girebildiler.

200 hane ve bin 100 nüfuslu merkez Akdere Köyü, bir aydır telefondan, 3 gündür de elektrikten yoksun. Kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle köye 3 gündür ulaşım sağlanamıyor. İkinci bebeğine hamile kalan Pınar Kuyumcu’nun (20) dün akşam sancılanmasıyla, ulaşıma kapalı bulunan köyde elektriklerin de tipi nedeniyle kesik olması, köylüleri tam bir çıkmazın içine soktu. Köylüler daha sonra birkaç cep telefonunun şarjını ocakta ısıtarak 3 kilometre dağa tırmanıp cep telefonunun sinyal aldığı tepede Kars’ta bulunan Sorgun Kuyumcu’yu aradılar.

 Sorgun Kuyumcu da Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek durumun aciliyetini bildirdi. Bunun üzerine Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bir kar püskürtme aracı, iki greyder görevlendirdi. Ekipler köy yoluna girdiler ve tipi nedeniyle adam boyu kapanan yolları açmaya başladılar. Kapalı bulunan iki kilometrelik alan araçların gayretli çalışmalarıyla 2 saat içinde açılabildi. Köy Hizmetleri görevlileri köye vardıklarında, bebeğin yarım saat önce köylü kadınları tarafından dünyaya getirildiğini öğrendiler. Bebek Tülin ve annesi Pınar Kuyumcu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenen görevliler, daha sonra köy içinde kar temizleme çalışması yaptılar.
Üç gün boyunca yaşadıkları kabus dolu günleri, bebeğin dünyaya gelmesiyle unutan ve yollarının açılmasına sevinen köylüler, Köy Hizmetleri ekiplerine övgüler yağdırdı.

Pınar Kuyumcu, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir şikayetinin bulunmadığını söyledi. Tülin bebeğin anneannesi Saniye Kuyumcu, köylerinde uzun yıllardır sağlık ocağı bulunduğunu, fakat 3 yıldır ebe, hemşire olmadığını, bu nedenle sık sık sorunlar yaşadıklarını belirtti. "Ebe olsaydı bu sıkıntıları yaşamazdık" diyen Saniye nine, "Ne yolumuz, ne elektriğimiz, ne de telefonumuz var. Çok sıkıntı çektik, bir türlü kimselere ulaşamadık. Cep telefonuyla dağa çıkıp aradılar da ondan sonra yolumuz açıldı" diye konuştu.

kars
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 12:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur kuçlu IP: 81.214.247.xxx Tarih : 29.08.2008 17:56:31

o doğumu yapan benim teyzem oluyor onu bu halde gördük içim kan ağlıyor işte bu da insanların nekadar duyarsıl olduğunu gösteris o bayan ölede bilirdi