6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Dolu ekili alana zarar verdi

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Kalebaş Köyü’nde etkili olan dolu ekili arazileri mahvetti.


Dolu yağışının ardından köylüler arazilerindeki zararı görmek için seferber oldular. Araziye çıkan köylüler gördükleri manzaralar karşısında adeta şaşırdılar. Ekin tarlalarını yerle bir eden dolunun geride bıraktığı görüntüleri hayretler içinde izlediler. Tarlalarını ekinler yere yatmış halde bulunca çaresizliklerini dile getirerek yetkililerden yardım talebinde bulundular.
Köylülerden Sabih Karataş, “Doludan sonra gelip tarlalarımızı kontrol ettik ve baktık ki bütün emeklerimiz boşa gitmiş. Devlet yetkililerine müracaatta bulunduk. Gelip hasar tespiti yapmalarını bekliyoruz. Biz köylülere yardımda bulunmalarını rica ediyoruz. İşte gördüğünüz gibi halimiz ortada. Ekinlerimiz tamamen yatmış. Zaten iki-üç tarlamız var onlarda böyle harap oldu. Burası kırsal bir memleket ve bu arazilere biçer döver bile giremiyor. Hep el emeği ile, tırmıkla, ağaç tırmıklarla, tırpanlarla bu tarlaları biçiyoruz. Toptaş ve Yağkeleş mevkiindeki bütün tarlalarımız tahrip oldu” dedi. Fikri Kurt da şunları söyledi:


“Dün akşamdan bu yana havaya karabulut çöktü. Sanki gökyüzünden buz parçaları düşüyordu. Zaten bizim burada az sayıda tarlamız ve geçimimizi onlarla sağlıyoruz. Bu tarlaları el emeğiyle meydana getiriyoruz. Ziraat araçları bile çalışmıyor. Zaten vatandaşın 5-10 tane ineği, 3-5 tane kuzusu var. Şimdi bu tarlalarımız da böyle afet görünce bir şeyde kalmadı. Bütün yetkililere sesleniyoruz bize yardım etsinler. Gerçekten çok perişan bir haldeyiz. İnanın sabun kalıbı kadar buzlar düşüyordu. Dolu adeta tarlalarımızı biçti”
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 15:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?