5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Dolu kazları perişan etti

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu kazları şaşkına çevirdi.

Köylüler dolu nedeniyle halsizleşen kazları toparlayabilmek için akla karayı seçtiler. Doludan kaçan çobanlar da dağda otlattıkları hayvanları köye geri getirdiler.

Çıplaklı köyünde bir anda etkili olan dolu günlük yaşamı adeta felç etti. Köylüler sağa-sola kaçışırken bir yandan da dolu altında mahsur kalan kazları kurtarmaya çalıştılar. Gövdelerine ve sırtlarına isabet eden ceviz büyüklüğündeki doluların şaşkına çevirdiği kazlardan bazıları halsizleşip yere yığıldı. Normal yürüyüşlerinde de hantal oldukları bilinen kazlar dolunun da tesiriyle iyice kendilerinden geçtiler.

Dolu, dağda hayvan otlatan çobanları da olumsuz etkiledi. Doludan kaçan çobanlar hayvanlarıyla birlikte köye geldiler. Çoban Cevdet Çalt, "Baktık ki aniden bir ses geldi ve şimşek çakmasının ardından dolu yağdı. Bizler de kendimizi taşların arasında korumaya çalıştık ve hayvanları unuttuk. Hayvanlar da başını alarak köye doğru yöneldi. Biz de onlarla birlikte köye gelmek zorunda kaldık" dedi.

Çobanlardan İsmail Yeşil ise, "Biz kar beklerken dolu yağdı. Buna çok şaşırdık. Yazın bile böyle dolu yağmamıştı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 16:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gürdal bulut IP: 85.106.171.xxx Tarih : 28.10.2008 18:31:32

allah yardımcıları olsun kışlık yiyeceklerine yazık olmuş üzgünüm.