5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Dolunay Derneği'ne yeni büro

Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği yeni bürosuna kavuştu.

Açılışta konuşan Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak dernek hakkında bilgi verdi. Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin yeni bürosu Atatürk Caddesi'nde açıldı.

Engelli vatandaşlara ve ilköğretimde okuyan engelli öğrencilere yönelik müzik, satranç, okuma gibi kurs projeleri olan derneğin açılışına Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, daire amirleri, dernek başkanları ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Derneğin açılış kurdelesini Vali Mehmet Ufuk Erden ve Emniyet Müdürü İbrahim Demirci kesti.

Açılışta dernek hakkında bilgi veren Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak, "Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars'ta kurulmuş olup 15 Şubat 2006 tarihli Valilik onayıyla hizmetine başlamıştır. Derneğimizin kısa adı Dolunay Derneği'dir. Dolunay Derneği'nin hiçbir yerde şubesi yoktur. Hiçbir ulusal ya da uluslararası derneğin şubesi değildir. Hiçbir siyasi amaç gütmez ve bu amaca hizmet etmez. Hiçbir şekilde din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı gütmez. Ayrımcılık yapanlarla işbirliği yapmaz. Y

ardım dağıtımında öncelik kimsesizler, engelliler, yatalak hastalar ve öğrencilerdir. Yapılan yardımlar bizzat bağış sahiplerinin kendilerince yapılır. Bu mümkün değilse dernek tarafından tutanak altına alınarak ve fotoğrafla belgelenerek teslim edilir. Bu belgeler teslimat sonrasında bağış sahibine ibraz edilir. Dernek etkinliklerinde bulunmak için kayıtlı üye olma koşulu yoktur. Gönüllülük esastır. Bu nedenle gönüllü olarak çalışmak isteyen herkes siyasi, dini, mezhep ve ırksal kimliklerini ön plana çıkarmadıkları ve katılmak istedikleri etkinlikleri kendi çıkarlarına kullanmadıkları sürece dernek etkinliklerinde yer alabilir.

Dolunay Derneği toplumsal ve resmi kabul görmüş, ülke yararına çalışan her kurum ve kuruluşla işbirliği yapabilir. Ancak resmî kabul gördüğü halde toplum vicdanında dışlanmış hiçbir kuruluşla, kişi ya da kişilerle işbirliğine girmez" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 23:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?