3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Dondurucu soğukta çalışma

DONDURUCU SOĞUKTA SU ONARIM ÇALIŞMASI

Kars'ın Kaleiçi Mahallesi'nde patlayan su borusu kısa süreli su kesintisine neden olurken, meydana gelen arıza, dondurucu soğuk havaya rağmen belediye ekipleri tarafından kısa sürede onarıldı.

Alınan ihbar üzerine Su İşleri Müdürlüğü ekipleri hemen bölgeye giderek çalışmalara başladı. Toprağın don olmasına rağmen belediyeye ait kepçeler patlağın olduğu bölge eşilerek çalışmalar başlatıldı. Önce ana borudan suyu kesen ekipler, sabahın erken saatleri olmasına rağmen hızlı harekat ederek eşilen kuyuyu girerek, borudaki patlak kapatıldı. Çalışmalar esnasında kırılan kanalizasyon borusu da değiştirildi.

Tatil ve erken saatler olmasına rağmen hemen makam arabasıyla bölgeye gelen Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozkuş, vatandaşlara duyarlı oldukları için teşekkür etti. Belediye Başkanı Bozkuş, "Sabah erken saatlerinde mahallede su patlağı olduğunu öğrendim. Hemen bölgeye ekiplerimizi gönderdim. Kısa sürede çalışmalar yapılarak suyun boşa akmasını önledik. Soğuktan dolayı toprakta don olduğundan elemanlarımız biraz zorlandı. Ben burada özellikle mahalle sakinlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri hemen haberdar ettiler ve kısa sürede çalışmalar yaparak suyun boşa akmasını önledik. Personelimiz burada gördüğünüz gibi çalışıyor. Biz belediye olarak 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Biz hizmet için göreve geldik. Halkımıza hizmet için bu göreve gönüllü olarak talip olduk. Şehrimizde kış hüküm sürüyor. Bu tür arızalar ara sıra meydana gelebiliyor. Yeter ki, vatandaşlarımız bizleri haberdar etsin. Biz gerekirse gece sabahlara kadar çalışır, vatandaşlarımızın mağduriyetini gideririz" dedi.

DONDURUCU SOĞUKTA SU ONARIM ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:34:02
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 20:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman IP: 80.141.121.xxx Tarih : 9.01.2010 23:59:27

VALLA HIC SASIRMADIM BEN ZATEN KENDIMI BILDIM BILELI O KALE ICI MAHALLESINDE DOGRU DÜRÜST SU AKMIYOR:BIZIM EVIMIZ VAR ORDA SABAH 7 DE SU KESILIYOR GECE 12 DE TEKRAR AKMAYA BASLIYOR REZILLIK BU YAAA