2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Dört mevsim bir arada

KARS'TA DÖRT MEVSİM BİR ARADA YAŞANIYOR

Kış mevsiminin ağır geçtiği Kars'ta, adeta bahar havası yaşanıyor. Güneşin keyfini çıkaran vatandaşlar, havaların güzel geçmesinden mutlular.

Kars son yılların en güzel kışını yaşıyor. Dün akşam saatlerinde sağanak şekilde başlayan yağmur vatandaşları korkuttu. Gece geç saatlerde yağmur yerini kara bıraktı. Sabaha kadar yağan kar özellikle Digor, Selim ve Sarıkamış lçelerinde etkili olan kar yağışı, zaman zaman tipiye neden oldu.

DÖRT MEVSİM BİR ARADA YAŞANIYOR

Önce yağmur, ardından kar ve sabah saatlerinde ise güneş ile birlikte sokağa çıkan Karslılar, kendilerini mesire yerlerine attı. Güneşli havaların tadını çıkartan Emrah Korkmaz isimli vatanda, “Kars'ta son yılların en güzel kışını yaşıyoruz. Allah evlerinde yakacağı olmayan yoksulların yüzüne güldü. Havalar bu şekilde gider ise kış görmeden yaza çıkacağız” dedi.

OCAK AYINDA ARAÇLARINI YIKADILAR

Kış mevsiminin en ağır geçtiği illerin başında gelen Kars'ta sürücüler, güneş ve sıcak havanın etkisiyle soluğu sokak çeşmelerinin önünde aldı. Araçlarıyla çeşme başlarına gelen vatandaşlar arabalarını yıkadılar. Türkiye genelinde kışın hüküm sürdüğünü söyleyen Vedat Demiral isimli sürücü ise “Geçen yıllarda bu aylarda araç yıkamak nerdeyse imkansızdı. Geçen yıl bu aylarda evlerimizden dışarı çıkmaya üşeniyorduk. Şimdi arabamı yıkıyorum. Hazır sıcak ve güneş bir aradayken arabamın genel temizliğini yaptıktan sonra gördüğünüz gibi hortum ve fırça ile arabamı yıkıyorum. Küresel ısınmanın etkilerinin belirtisi olsa gerek” şeklinde konuştu.

Meteoroloji Kars Bölge Müdürlüğü verilerine göre il genelinde hava sıcaklığı 2-5 derece arasında olacak.

KARS'TA DÖRT MEVSİM BİR ARADA YAŞANIYOR
KARS'TA DÖRT MEVSİM BİR ARADA YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 15:02:05
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 23:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?