6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

DP Sarıkamış'ta start verdi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Demokrat Parti (DP) Teşkilatı, seçim startını verdi.

İlçe parti binasında düzenlenen basın toplantısına DP Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Sacit Özbey, İlçe Başkanı Nesip Yıldız, İl Genel Meclisi üye aday Yusuf Uğur, Nevzat Polat ve Belediye Meclis üye adayı Muzaffer Ergöz ile çok sayıda partili katıldı.

İlçe Başkanı Nesip Yıldız, Sarıkamış'ın kaderini değiştirmek için genç kadrolara ihtiyaç duyulduğunu belirterek bu kadronun da DP'de olduğunu söyledi.
DP Belediye Başkan Adayı Sacit Özbey, Sarıkamış'ın bir evladı olduğunu her görüşe saygı duyduğunu belirterek, seçimlerin hoşgörü, barış ve huzur içerisinde geçmesini dilediğini söyledi. Sarıkamış için hazırladığı projeleri hakkında bilgi veren Özbey, "İlçemizin en önemli sorunu turizmin 12 aya yayılmamasıdır. Kendim de uzun yıllar her 2 kayak merkezinde yönetici olarak görev yaptım. Bilgi ve birikimimi belediye başkanı olduğumda özellikle turizm konusunda insanlara aş ve iş vererek kanıtlayacağım.

Sarıkamış ilçesi 3 Bakanlık tarafından bölüşülmüş ve yasal sınırları belirlenmiştir. Belediye yöneticileri ne bu bölüşüme dur diyebilmiş, ne de bu projeden yararlanabilmişlerdir. Başbakanlar, Bakanlar gelmiş yardım teklif etmiş, 5 yıl içerisinde mevcut yöneticiler bu önerilerden yararlanamamışlardır. Komşu il hakkı olmadığı halde olimpiyatlar düzenlerken bizler bu yöneticiler yüzünden ne yatırım alabilmiş, ne de işsizlerimize iş bulabilmişlerdir" dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanlığını kazandıklarında şehrin çehresini değiştireceklerini ifade eden Özbey, "İlçe merkezinde köylerin de faydalanacağı sinema, tiyatro gibi aktivitelerin yapılacağı kültür merkezi oluşturacağız. İlçedeki vatandaşlarımız ne yazık ki yetersiz ve çamurlu sular içiyor. İktidarları boyunca bu sorunu çözemeyen idarecilerin aksine birinci yılda projelerle Sarıkamış halkına eski kolordu çeşmesinden akan berrak, temiz su içireceğim. İlçemizin alt ve üst yapısını çok iyi tespit ettik.

Turizmi ve işsizliğe çareyi biz bulacağız. Bu konuda Sacit Özbey olarak hazırlamış olduğum ve günü gelince açıklayacağım projelerim vardır. Bu projeler sonucunda ilçemiz tıpkı Avrupa Birliği (AB) kentleri gibi temiz bakımlı, ciddi bir turizm kenti olacaktır. Aksi takdirde Erzurum'un gölgesinde boğulacağız. Bu değişimi ancak projeleri olan bizler sağlayacağız" diye konuştu.

SACİT ÖZBEY'İN ÖZ GEÇMİŞİ

1953 Yılında Sarıkamış'ta doğup büyüyen Sacit Özbey ilk, orta ve lise tahsilini de burada tamamladı. 1977 yılında çalışma ve meslek hayatına sporculukla başlayıp ilk ödülünü Türkiye şampiyonu ve milli sporcu dalında alıp 7 yıl süreyle Türkiye Kayak Şampiyonluğu ödüllerinin de sahibi oldu. Biri Orman diğeri Gıda mühendisi olan 2 kız çocuğu babasıdır.

7 yıl süreyle almış olduğu ödüllerden sonra Türkiye Kayak Milli Takımı baş antrenörlüğüne getirildi. 25 yıl boyunca da bu görevle birlikte Kayak Federasyonu Teknik Kurulu üyeliğini de yürüttü. Kayak sporunda başarıya doymayan Özbey, Balkan Dünya Şampiyonalarına ve olimpiyatlarında sporcu ve antrenör kimliğiyle yarışmalarda yarışma müdürlüğü yaptı.

SACİT ÖZBEY'İN YAPTIĞI PROJELER VE BAŞARILARI

Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış Kar-Sar-Tur A.Ş. Genel Müdürü olarak iş hayatını sürdürdü. Bu süreç içerisinde Sarıkamış'ın kış turizmine bugün ve gelecekte büyük faydalar sağlayacak olan Cıbıltepe-Karanlıkdere, Cıbıltepe-Sarıkamış, Cıbıltepe-Soğuksu projeleri içerisinde çalıştı. Bu projelerinin gerçekleştirilme esnasında Turizm, Çevre, Orman ve Spor Bakanlıkları ile birlikte Kar-Sar-Tur A.Ş. Genel Müdürü olarak teknik koordinasyonları sağladı. Sarıkamış'ın kültür ve kış turizmi açısından bakir bir yer olduğunu ifade eden Sacit Özbey kış turizminde büyük önem taşıyan kar festivallerinin düzenlenmesinde de önemli katkılarda bulundu.
 
Ayrıca bu çalışmalarını içeren bir tanıtım CD'si hazırlayıp, bu CD'yi ulusal kanallarda sürekli yayınlamaktadır. Turizm Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle beraber Iğdır, Tunceli ve Erzincan'da kurulması hedeflenen kayak tesisleri ve pist alanlarının belirleme tespit çalışmalarında bulundu. Kars Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen sporcu geliştirme ve meslek edindirme projeleri kapsamında gençlerin bugün Türkiye Kayak Şampiyonalarında Kars'ı, akademik kariyerlerini tamamlayıp katıldıkları Dünya Olimpiyat Şampiyonalarında da Türkiye'yi temsil edecek başarıları almasını sağladı. Milli Olimpiyat Komitesi tarafından da kariyer dalında Kars ilinde ilk ve tek olarak Fair Play Olimpiyat Ödülüne layık görüldü. Kayak sporu dışında aynı zamanda dağcılık, avcılık, futbol ve atletizm sporlarıyla ilgilenip çeşitli organizasyonlarda

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?