6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

DTP binasına BDP tabelası asıldı

KARS'TA DTP BİNASINA BDP TABELASI ASILDI

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Kars İl Başkanlığı'nın indirilen tabelasının yerine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tabelası davul zurna eşleğinde asıldı.

Sabahın erken saatlerinde DTP Kars İl Başkanlığı'na akın eden partililer, davul zurna eşliğinde uzun süre halay çektiler. Daha sonra parti binasında bir basın açıklaması yapan kapatılan DTP'nin eski İl başkanı Veli Mükyem, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararın demokrasiye vurulan kara leke olduğunu söyledi. Mükyem, "Partimizi kapatan zihniyetin kınıyorum. Türkiye'de demokrasi olmadığı bir kez daha partimiz kapatılarak gösterilmiştir" dedi.

Kapatılan DTP ile birlikte ayrıldığını ifade eden Mükyem, BDP İl Başkanı Hakan Okşaklı olduğunu kaydetti. Mükyem, ancak hizmet etmeye devam edeceğini anlattı.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan BDP İl Başkanı Hakan Okşaklı ise daha önce kurdukları çok sayıda partinin akıbetinin DTP ile aynı olduğunu kaydederek, "Ancak parti kapatmalar çözüm değil ve çözüm de olmayacak. Bizler bu güne kadar, barış ve kardeşlikten ödün vermedik ve vermeyeceğiz. Bundan böyle çalışmalarımıza daha da güçlü ve örgütlü devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra dışarı çıkan partililer kar altında davul zurna eşliğinde Kürtçe türküler söyleyerek halaylar çekerken, bir yanda da Barış ve Demokrasi Partisi'nin il ve merkez ilçe başkanlıklarının tabelaları asıldı.

Bu esnada bazı partililer ile güvenlik önlemleri alan polisler arasında kargaşa yaşandı. Güvenlik güçleriyle partililer arasında yaşanan kargaşa daha sonra tatlıya bağlandı.

Parti tabelasının açılmasından sonra partililer sessiz bir şekilde dağıldı. Güvenlik güçlerinin de etrafta yoğun önlem aldığı gözlendi.

KARS'TA DTP BİNASINA BDP TABELASI ASILDI
KARS'TA DTP BİNASINA BDP TABELASI ASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 16:48:05
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 21:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?