6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

DTP'li adaylardan malvarlığı açıklaması

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars Belediye Başkan Adayı Ayşe Alınak ve ilçe belediye başkan adayları malvarlıklarını açıkladı.

Alınak, malvarlığının halen borcunu ödediği bir daireden ibaret olduğunu söyledi.

DTP İl Başkanlığı binasında yapılan basına basın toplantısında, başta Kars Belediye Başkan Adayı Ayşe Alınak olmak üzere, ilçe belediye başkan adayları önce kısa özgeçmişlerini ardından da malvarlıklarını açıkladılar. Toplantıda ilk olarak söz alan Belediye Başkan Adayı Alınak, "1974 yılında Kars'ın Digor ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi doğduğum köyde ve Digor'da tamamladıktan sonra, 1999 yılında da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini okudum. Bir dönem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin avukatlığını yaptım. Kars'ta 10 yıldır avukatlık yapmaktayım. Şu anda da Kars'ta Kars halkı ile birlikte yaşamaktayım. Bana ait mal varlığım ise halen borcunu ödediğim bir daireden ibarettir. Biz Demokratik Toplum Partisi belediyeciliğinin diğer belediyecilik anlayışlarından tek farkı halka hizmet belediyeciliğidir. İşte bu esasla bizler partimizin aldığı kararla bugün burada diğer adayların yapmadığı bir işi gerçekleştiriyoruz ve adaylar olarak mal varlıklarımızı açıklıyoruz. Ben 10 yıllık bir avukat olarak, banka kredisi ile ve 10 yıllık vade ile aylık da 600 lira ödeme planı ile ödediğim ve üzerime kayıtlı olan bir daire bulunmaktadır. Ayrıca bu beyanlarımızı bütün halkımıza dağıttığımız el ilanlarımızda da yazdığımız gibi 29 Mart'tan sonra da ben ve bütün çalışma arkadaşlarımla tek kuruş bile olsa da halkımıza açıklayacağız. Bu nedenle 'Rüşvet' DTP belediyeciliğinde en ağır toplumsal suç olarak anlaşılacak ve zanlısı en ağır ceza ile cezalandırılacaktır" dedi.

Ardından söz alan DTP Digor Belediye Başkan Adayı Avukat Muzaffer Kutan ise, "1960 Digor doğumluyum ilk, orta ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü'nde eğitim gördükten sonra yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptım. Öğretmen emeklisiyim ve 16 yıldan beri de İstanbul'da avukatlık yapmaktayım. Malvarlığım ise; İstanbul'da üzerime kayıtlı 3 daire, Balıkesir'de bir dairem, Ankara'da 4 bin metrekare bir arsam var. Ayrıca 3 bin metrekare çok geniş araziler var ama ben bunların varisi durumundayım" diye konuştu.

DTP İlçe Belediye Başkan adayları sırasıyla mal varlıklarını açıklarken, il dışında bulunan Kağızman ve Dağpınar Belde Belediye Başkan adayları, daha sonra düzenleyecekleri basın toplantısı ile mal varlıklarını açıklayacaklarını duyurdular.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:09:22
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 13:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGARSLI IP: 85.99.176.xxx Tarih : 16.03.2009 19:25:38

Hiçbiriniz fakir değilsiniz maşallah.İnsanların sırtından  siyaset yaparak malınıza mal katıyorsunuz.İnşallah kürtlerde bunu anlamıştır.