4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Düşmelere karşı battaniyeli önlem

Isınmak için girdiği hastane koridorunda koltuk değnekleriyle gezdiği sırada ayagının kayması sonucu düşen özürlü vatandaşı güvenlik görevlisi müşahede odasına kadar kucağında taşıdı. Koridor zemininin kaygan olması nedeniyle düşme vakalarının yaşanması görevlileri harekete geçirdi ve kaygan zemin üzerine battaniye serildi.

Kars Devlet Hastanesi Acil Servis koridor zemininin kaygan olması nedeniyle dışardan karlı ayakkabılarıyla içeri giren vatandaşlar düşme tehlikesi geçiriyor. Son alarak, Ardahan’ın Hanak İlçesi’ne bağlı Sazlıçay Köyü’nden rapor almak için Kars Devlet Hastanesi’ne gelen özürlü Sabri Bilmez’in (45) koltuk değnekleriyle koridorda gezdiği sırada düşmesi personeli alarma geçirdi. Düştüğü yerden kalkamayan Sabri Bilmez bir süre olduğu yerde bekledi. Koridordan geçmekte olan güvenlik görevlisi Cengiz Göç, koltuk değnekleriyle yerde bekleyen Sabri Bilmez’i bir çırpıda kucağına alarak hızla müşahede odasına götürdü. Temizlik personeline talimat veren güvenlik görevlisi, Sabri Bilmez’in yemeğinin aksatılmamasını da isteyerek görevine döndü. Temizlik görevlileri tarafından sıcak bir çay ikram edilen Sabri Bilmez’in ısındıktan sonra ağzından çıkan ilk cümle, "Bana yardım edin" oldu.

Düşme vakalarının artış göstermesiyle harekete geçen hastane yetkilileri ise ilk olarak depoda kullanılmayan eski battaniyeleri getirterek giriş ve çıkış kapılarına koydu. Hasta, hasta yakını ve görevli personellerin ağırlıklı olarak kullandığı Acil Servis girişinde alınan battaniyeli önlem vatandaşları sevindirdi. Karlı ayakkabılarıyla içeri girenler önce ayakkabılarının biriken karını battaniye üzerinde temizliyor, sonra da koridorda rahat rahat ilerliyorlar. Ellerinden paspasları bırakmayan temizlik görevlileri ise gün boyu battaniye etrafında zemini kar ve sudan arındırıyor.

kars
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 12:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?