6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Eğitime büyük destek

 Kars’ın Kağızman ilçesinde Kaymakamlık öncülüğünde başlatılan ‘Eğitim Kalitesini Arttırma’ kampanyası kapsamında hayata geçirilen ‘Resmi Kurumlarla Okullar Elele’ projesi meyvesini verdi.

Kampanya hakkında bilgi veren Kaymakam Çetin Çelik, ilçe genelinde toplam 656 öğretmen ve yardımcı personel ile 11 bin 215 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyerek, projeye katılan İlköğretim Okulu sayısının 67, Orta Öğretim Kurumu sayısının ise 3 olmak üzere toplam okul sayısının 70 olduğunu belirtti. Kaymakam Çetin Çelik başkanlığında tüm okullara ‘Matbu Proje Formatı’ çoğaltılıp dağıtıldı. Alınan dosyalar değerlendirildi ve bir kısmı yeniden düzenlenmesi için iade edildi. Son değerlendirme yapıldıktan sonra proje fiilen hayata geçirildi. Proje kapsamında İlçe Lig Heyeti Kuruldu ve çalışmalarına başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulması planlanan Spor Kulübüne her okul en az iki dalda katıldı. İlçede Okul Sağlığı Projesi ve mevcut proje ile bütünleştirilerek devamı sağlandı. Kaymakam Çelik değerlendirme çalışmalarına bizzat katılarak, bu alanda okulların ihtiyaçlarına göre 20 merkez ve köy ilköğretim okuluna en iyi fotokopi makinelerinden alınarak kurulumları yapıldı. 3 bin 335 adet kitap alınarak merkez ve köy ilköğretim okullarına dağıtıldı. Son iki yılda toplam 22 okula Çocuk Parkı kuruldu. Tüm kurumlara ilçede mevcut maddi ve manevi destek sağlayacakları en az bir okul belirlemeleri için yazı gönderildi. Kurumlardan da okullar için her ay yapılan çalışmaların raporları alınıp değerlendirildi.

KURUMLAR ŞU OKULLARLA EŞLEŞTİRİLDİ:

Belediye Başkanlığı-Camuşlu Köyü İlköğretim Okulu
Adliye-Kuloğlu Köyü İlköğretim Okulu
İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı-Çayarası Köyü İlköğretim Okulu
Sağlık Grup Başkanlığı-Esenkır Köyü İlköğretim Okulu
Devlet Hastanesi-Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu
Emniyet Müdürlüğü-Taşbilek Köyü İlköğretim Okulu
Malmüdürlüğü-Topkaya Köyü İlköğretim Okulu
Tarım Müdürlüğü-Halime Arslan Yıldız İlköğretim Okulu
Kadastro Müdürlüğü-Karabağ Köyü İlköğretim Okulu
İlçe Müftülüğü-Paslı Köyü İlköğretim Okulu
Karayolları Şefliği-Kötek Köyü İlköğretim Okulu
Özel İdare Müdürlüğü-Akyayla Köyü İlköğretim Okulu
Tapu Sicil Müdürlüğü-Çilehane İlköğretim Okulu
PTT-Dr. Mustafa Yalçın İlköğretim Okulu
T.C. Ziraat Bankası-1 Ekim İlköğretim Okulu
İş Bankası-Şair Hıfzı İlköğretim Okulu
Kızılay Şubesi-70. Yıl İlköğretim Okulu
TEDAŞ Şefliği-Avcı Mahmut İlköğretim Okulu
Şoförler Odası Başkanlığı-Çallı Köyü İlköğretim Okulu
Esnaf ve Sanatkarlar Odası-Atatürk İlköğretim Okulu
Nüfus Müdürlüğü-Kağızman METEM İlköğretim Okulu

Okullarla eşleştirilen kurumlar önce kardeş okulları için planlamalar yaptılar. Kardeş okullar için yardıma ve hizmete başlayan kurumların bazıları ve yaptıkları hizmetler şöyle:

İlçe Belediye Başkanlığı; okula her türlü maddi ve manevi destekte bulunacaklarını belirterek, özellikle okul bahçesi için yapılacak kumlama çalışmalarını da başlattı.

İlçe Tarım Müdürlüğü; öğrencilere meslek tanıtımı çalışmaları yaptı, karşılıklı ziyaretler yapıldı. Tarım Müdürü Murat Gökbulut öğrencilerin proje çalışmalarına da bizzat katılarak manevi desteklerini esirgemedi.

Malmüdürlüğü; kurum yöneticisi ve çalışanları okula gidilerek, her türlü maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini belirttiler. Ziyaretlerinde öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve öğretmenlerle birlikte yemek yenildi. İlk etapta okulun pencerelerine korkuluklar yaptırıldı, eski eğitim binasının PVC pencere siparişi verildi. Vergi Haftası nedeniyle okulda yapılan etkinlikler dışında bir grup öğrenci Malmüdürlüğü’nü ziyaret ederek Malmüdürü Bilgehan Alım’dan hem vergi konusunda hem de kurumun çalışma esasları ile işleyişi hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Malmüdürlüğü’nde öğle yemeği yenildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü; Köyde öğrencilere meslek tanıtımı çalışmaları yaptı ve çeşitli hediyeler verdi. Okulun eksiklerinin analizi yapılarak, bu eksikliklerin giderilmesine başlandı. Emniyet Müdürü Adem Haktanıyan ve çalışma arkadaşları her türlü maddi ve manevi desteklerini kardeş okul için seferber edeceklerini belirttiler.

Sağlık Grup Başkanlığı; Sağlık Grup Başkanı Dr. Ferdi Meydan ve personeli öğrencilere çeşitli hediyeler götürerek meslek tanıtımı çalışmaları yaptılar. Ayrıca, öğrencileri sağlık taramasından geçirdiler. Bu sırada okulun pencereleri değiştirildi, sınıfın perdeleri yaptırıldı.

Karayolları Şube Şefliği; Karayolları Şube Şefi Azer Doğuş Sömen kardeş okulunu ziyaret ederek, okul müdüründen eksikliklerin listesini aldıktan sonra yapabileceği çalışmaları planladı. Okula 290 adet kitap hediye ederek kitaplıkları zenginleştirdi. Ayrıca, Oluklu, Çilehane, Ortaköy ve Yalnızağaç Köylerinin okullarına toplam 820 adet kitap hediye edildi. Sömen, her türlü maddi ve manevi desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Müftülük; okul yönetici ve öğretmenleri Müftülüğü ziyaret ettiler. Okul idaresi ile birlikte eksiklikler tespit edildi ve giderilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.
Kaymakam Çelik, kurumların kardeş okullarına gösterdikleri ilginin devam edeceğini ve şu ana kadar verilen desteklerin herkesi memnun ettiğini söyleyerek, “İlçemizde eğitim alanında SRAP Projesi tasarlayıp hazırlamak ve sunmak için gönüllü proje ekibi kuruldu. Şu an itibariyle okul öncesi eğitimi alt projemiz Başbakanlık Fon Kurulu’nda görüşülmekle birlikte, ilk etapta planlanmış ve başvuru aşamasında olan 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacak 10 SRAP Projemiz bulunmaktadır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ankaralı IP: 88.232.23.xxx Tarih : 6.04.2009 18:55:39

güzel bi çalışma... kaymakamımızı kutlarım...