6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ehlibeyt Işıklı Camii'ne 65 bin TL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, geçtiğimiz yıl Kars'a yaptığı ziyaretinde inşaat halindeki Ehlibeyt Işıklı Camii'ne verdiği destek sözü dolayısıyla cami için 65 bin TL ödenek gönderdi.


Kars Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyit Ahmet Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Bardakoğlu geçen yıl ilimize yaptığı ziyaretinde, yıkılarak yenisi yapılan ülkemizdeki ilk Caferi camisi olan Ehlibeyt Işıklı Camii'ne destek sözü vermişti.

Bu doğrultuda bizden, gelinen aşamayı ve bundan sonraki ihtiyaçları belirtir rapor istediler. Biz de raporu Müftülük kanalıyla gönderdik. O zaman 15 bin TL, geçtiğimiz hafta ise 50 bin olmak üzere toplam 65 bin TL ödenek gönderdi. Kendisine bu ulvi davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.


Erdem, Rize'ye tayini çıkan İl Müftüsü İlyas Serenli'den de söz ederek, "Sayın Serenli hocamızın camimize çok büyük destekleri olmuştur. İster Diyanet İşleri Teknik Daire Başkanlığı'ndan 'Cami Tip Proje' temini olsun, ister inşaatımızın Diyanet'i ilgilendiren bütün aşamalarında bizden desteklerini esirgememiştir. Bu vesileyle kendisine ve Diyanet teşkilatına gösterdikleri yakın ilgiden ötürü camiamız adına bir kez daha teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 14:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?