3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Ekmeğini çöplüklerden çıkartıyor

5 ÇOCUK BABASI EKMEĞİNİ ÇÖPLÜKLERDEN ÇIKARTIYOR

Kars'ın Bülbül Mahallesi'nde oturan 5 çocuk babası bir vatandaş, çöplüklerden topladığı şişe, alüminyum, demirleri satarak ailesini geçindiriyor.

Kars'a Kağızman ilçesinin Çilehane köyünden gelen ve isminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, önceleri inşaatlarda çalışarak ekmeğini kazandığını, daha sonra rahatsızlanınca bunu da yapamadığını anlattı.

Evini geçindirmek için her sabah caddeleri gezerek çöplüklerden topladığı şişe, içecek kutuları, alüminyum ve demir satarak geçimini sağladığını söyleyen, elinde mesleği olmadığı anlatan vatandaş "Önceleri inşaatlarda çalışıyordum. Geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı inşaatlarda çalışamaz oldum. Zaten elimde mesleğim yok. Birkaç ay ara işlerinde çalıştım. Ama bir türlü tutturamadım. 5 çocuğum var bunların okul masrafı, yemesi içmesi, ev kirası, yakacak, elektrik ve su parasını ödeyemiyorum. Valilikten yardım alıyoruz. Ama o da yetmiyor. Her gün çöplüklerden topladığımız malzemeleri satarak 10-15 lira kazanıyorum. Ancak ekmek alabiliyorum. Kimsem yok" dedi.

Bazı insanların kendisine yardım ettiğini de söyleyen vatandaş, tek amacının çocuklarının okuyarak kendi ekmeklerini kazanması olduğunu vurguladı. Akrabalarından destek görmediğini kaydeden A.K. "Allah kimseyi ona buna muhtaç etmesin diyerek" sitem etti.

 

5 ÇOCUK BABASI EKMEĞİNİ ÇÖPLÜKLERDEN ÇIKARTIYOR
5 ÇOCUK BABASI EKMEĞİNİ ÇÖPLÜKLERDEN ÇIKARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:05:04
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 13:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem polat IP: 88.233.218.xxx Tarih : 13.02.2010 19:26:35

ah  hemşerim teker yoldan düşdümü bir daha yola cıkarmak hayli zaman alır sen utanma ekmeğini taşdan cıkarmak buna denir sende öyle yapıyorsun bin bir emekle büyütüp okutmaya calışdığın cocukların senin emeğinin karşılığını sana verirler  senin gibi babanın giymetini bilirler inşallah allah yardımcın olsun