5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Ekonomistler toplantısı yapıldı

Ekonomistler Platformu, Anadolu’nun Genç Liderleri Projesi kapsamında Kars’ta bir toplantı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, belediye personeli dışında katılımın olmamasını sert bir dille eleştirdi.

’Sivil Toplum Bilincinin Yerleşmesi ve Güçlendirilmesi’, ’Farkındalık ve Katılımcılık Seviyesinin Yükseltilmesi’ sloganıyla yola çıkan Ekonomistler Plartformu, Anadolu’nun Genç Liderleri Projesi kapsamında, akşam saatlerinde Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir toplantı düzenledi. Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Özen Demircan’ın tanıtım konuşmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, belediye personeli dışında katılımın olmamasını sert bir dille eleştirerek, "Bu tür toplantılara katılmak için mutlaka yöneticilerden talimat almak mı gerekiyor? Herkes adeta askerlik yapar gibi gününü doldurmaya çalışıyor. Ömür boyu süren bir askerlik. İşte bu yüzden bu ülke bir yere gelemiyor. Bu şehrin geleceği için dedikodu yapanlar neredeler. Hangi taşın altına ellerini koydular. Bu kafayla hiç bir şey olmaz. Çünkü herkes statükocu. Peki bu kafayla bu ülke nereye gidecek? Maalesef ilgililer bilgisiz, işin başında olanlar işin kaymağını yiyenlerde ilgisiz. Herkes düzenini kurmuş gününü gün etmeye çalışıyor. Vatan, millet, sakarya edebiyatı yapanlar neredeler. Vatan, vatana sahip çıkmamaksa ben vatan hainiyim, vatan şehrine sahip çıkmamaksa, hırsızlıklarsa, ahlaksızlıklarsa ben vatan hainiyim. Artık bu statükoyu yırtmamız lazım" dedi.

Alibeyoğlu, Kars’ta kurumların, gazetecilerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitenin üzerine düşeni yapmadığını savunarak, iş dünyasının geliştirilmesi gerektiğini ve bunun için de para değil kafanın gerekli olduğunu vurguladı. Alibeyoğlu, şöyle devam etti:

"1980’li yıllarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kurumları bu ülkede dilenciliği başlattı. Yüce Türk milleti, o üstün ırk var ya O Türk Irkı ne oldu? Dilenci olduk çıktık. 3 kuruş yardım almak için kuyruklara giren zenginleri biliyoruz biz bu ülkede. Dilenci kurumuna gelen bu kurumlar bana göre bir an önce lav edilmeli. SYDV’ye gelen yardımlarla yıllardır bu ülkede sayısızca fabrika kurulurdu ve 20 yılda 80 fabrika ederdi. Ama biz şimdi elin gavuruna muhtaç kaldık. AB’ye girmek için şimdi bunların her dediği şeyi dikte ediyoruz içimizden bile gelmiyor. Kendi ellerimizle kendi sonumuzu hazırladık. Bu ülkeyi yönetenler bu ülkeyi katlettiler. Bu ülkenin bağımsızlığı için bu ülkenin geleceği için bu ülkede demokrasi için haykıranlar vatan haini ilan edildiler, asıldılar, cezaevlerine gönderildiler. Onun için yine en güzel ülkeyi sevmek ve yine en güzel şey demokrasiyi sevmek."

Ekonomistler Platformu Başkanı Tuna Bekleviç ise Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında, Türkiye’yi yönetecek olan gençleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini ve bu amaçla Anadolu’nun Genç Liderleri Derneği’ni kurduklarını söyledi. Bekleviç, toplantı yaptıkları illerde başarılı sonuçlar elde ettiklerini sözlerine ekledi.

kars
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 09:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?