5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Eksi 20 derecede imzalı protesto

Kars’ta Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından, ABD’nin Felluce’deki Müslümanlar üzerindeki katliamlarını kınamak için başlatılan imza kampanyasına, eski 20 derece soğuk altında bile yüzlerce vatandaş katıldı.

’ABD tarih önünde elbet bir gün hesap verecektir’ sloganıyla bugün Atatürk Caddesi ve Faikbey Caddesi’nin kesiştiği kavşakta imza kampanyası başlatan Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’na, MHP İl Başkanlığı da destek verdi. Gençler soğuktan üşüyen ve imza atmak istemeyenleri bile ikna etmeyi başardılar. "Irak’taki Amerikan zulmüne karşı bir imza" , "Bugün Irak’a yarın Türkiye’ye", "Kahrolsun Amerika" sloganlarıyla kaldırım üzerinde yürüyen vatandaşları imza kampanyasına çağıran gençlerin eksi 20 derecede zaman zaman sesleri kısıldı. Genç, yaşlı, kadın, erkek yüzlerce vatandaş kampanyaya katılarak destek verdi. "Bu vahşetin durmasını istiyoruz. Bu kadar vahşet Müslümanlar açısından iyi değil. Allah yardım etsin" şeklinde açıklamalarda bulunan vatandaşlar ayrıca, "Amerika, Müslümanlar üzerindeki katliamları durdursun. Günah değil mi? Herkes bir candır" şeklinde konuştular.

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Güven Aydeyer de yaptığı basın açıklamasında, "Milli ve dini kimliği değiştirilmeye çalışılan Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi’nde vatansız bırakılmaya çalışılan, soykırıma tabi tutulan Müslümanlar, sorumluluklarımızda ana gündem maddesi olmak zorundadır. Bugün Irak’taki Türkmen soydaşlarımızda, Iraklı masum Müslümanlar’ın akıbetini yaşamaktadır. Bu tablo karşısında o coğrafyaya sahip çıkmazsak, ne zaman sahip çıkacağız. Tüm kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz, vicdanlardaki paslı zincirleri kırarak, gönüllerimizdeki bağlılığı mazlumlara açarak, dualarımızla mazlum Müslümanlar’ın ve soydaşlarımızın yanında yer alalım" dedi.

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ise, kampanyaya destek verdiklerini belirterek, her Türk vatandaşını imza atmaya davet etti.

kars
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?