6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

El ele çevre temizliği

Kars’ta yetkililer, öğrencilerle birlikte, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çöp topladı. Vali Mehmet Ufuk Erden, önemli olanın temizlemek değil, kirletmemek olduğuna dikkat çekti.


Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir, vali yarımcıları, daire amirleri ve Belediye meclis üyeleri, öğrencilerle birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre temizliği kampanyasına katıldılar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası önünden başlayan katılımcılar yaklaşık bir saat boyunca çevre temizliğine dikkat çekmek için kent merkezinde çöp topladılar.


Vatandaşlarında katıldığı çöp toplama sırasında bir yandan da çevre temizliğinin önemine vurgu yapıldı ve herkesin çevresini temiz tutması istendi.
Vali Mehmet ufuk Erden zaman zamanda vatandaşlarla sohbet ederek, dükkanlarının önü temiz olan esnafları kutladı. Erden, herkesin çöpünü belirlenen yerlere atmaları gerektiğini söyleyerek, “Önemli olan temizlemek değil, kirletmemektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.228.169.xxx Tarih : 6.06.2009 21:15:23

Popülizmi bir kenara bırakalım,yeni nesli çevre bilinci konusunda bilgilendirerek eğitmeyi deneyelim,ilköğretime çevre muhtevalı dersler konulsa(bilmiyorum belki de vardır öyle bir ders-varsa da içeriği boştur etkili olamamıştır muhtemelen) daha da etkili olacaktır.Bu özel günleri hiç anlamam yılda bir gün,çevre günü, sigarayı bırakma günü,hayvan hakları günü vs.o gün gündeme gelir etkinlikler düzenlenir kalan 364 gün unutulur.Oysa bu günlerin hepsi yaşam biçimi haline getirilirse hayat boyu gündemini korur ve gerekli hassasiyet de gösterilmiş olur.