2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

El emeği yorganlar sergilendi

KARS’TA YAPILAN EL EMEĞİ GÖZ NURU YORGANLAR SERGİLENDİ

Kars’ta İŞKUR ile KA-DER Girişimci Kadınlar Derneği’nin düzenlediği yorgan kursu sona erdi.

14 Kursiyerin katıldığı ve yaklaşık 2 ay süren kurslarda el emeği göz nuruyla işlenen yorganlar bugün görücüye çıktı.

Belediye Başkanlığı Kadın Merkezi’nde açılan sergide bayanların yaptıkları yorganlar sergilendi.

Serginin açılışına Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars İŞKUR Müdürü Yılmaz Akar, kurum amirleri kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kars Valisi Ahmet Kara, devirin proje devri olduğunu vurguladı.

Bu tür girişimlerin kadınlar tarafından yapılması gerektiğini belirten Vali Kara; “Sizin bu direnişinizi tebrik ediyorum. Takdir ediyorum. Siz ben geldim geleli 1,5 senedir direniyorsunuz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum en çok sizlere o yardımcı oldu. Ama bundan sonra bizlerde sizlere yardımcı olacağız” dedi.

ESKİ VALİ KONAĞI ATÖLYELER BİNASI OLACAK

Kars Valisi Ahmet Kara, eski Vali Konağı’nın düzenlenerek atölyeler binası olacağını söyledi.

Kara; “İnşallah bu eski valilik konağını bir atölyeler binası olarak düşünüyorum. Bir odasını müze gibi yapacağız. Birkaç odasını sergi market yapacağız. Yani zenginlerden, hayırseverlerden alıp, fakirler, ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere kalan odaları da ayrı ayrı kurslara vereceğim. Bundan sonra bu tür projelerde girşimcilerin yer sıkıntısı yaşamasını istemiyorum” diye konuştu.

Vali Ahmet Kara, bu devrin proje devri olduğuna dikkat çekerek, girişimci kadınların proje üreterek sunmaları gerektiğini ifade etti.

Kara; “Şu anda proje devri dün 35 proje kuruldan geçti. 96 projenin diğer kalanı da yıl devrettiğinden dolayı 1’nci ve 2’nci ayda Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’nün yönetim kurulundan geçecek. 96 proje böyle, 40 tane SODES projesi uygulanacak. Önümüzdeki günlerde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmanın proje kabulü var. Kırsal Kalkınma Ajansı’nın proje kabulü var.Çeşitli AB projeleri var. Bakanlıkların bu şekilde proje kabulleri var.Yani proje yapıp mutlaka bir yerlere sunan kazanacak” şeklinde konuştu.

Sergiye katılan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise Belediye olarak bu tür girişimde bulunanlara yardımcı olduklarını ve yer temini ettiklerini kaydetti.

Daha sonra sergi gezildi. Vali Kara ve Başkan Bozkuş, girişimci kadınların yaptıkları yorganları beğendiklerini ancak mutlak suretle yapılan bu yorganların ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladılar.

KARS’TA YAPILAN EL EMEĞİ GÖZ NURU YORGANLAR SERGİLENDİ
KARS’TA YAPILAN EL EMEĞİ GÖZ NURU YORGANLAR SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 14:19:04
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 14:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?