6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Emektar gazeteci...

Kars'ta 33 yıldır gazetecilik yapan Orhan Alcanoğlu gece geç saatlere kadar takip ettiği haber dönüşü uykusuna yenik düşünce ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Orhan Alcanoğlu (63) meslek hayatına 1976 yılında Günaydın gazetesinde Kars muhabiri olarak başladı. 15 yıl sonra Günaydın gazetesinin kapanmasının ardından görevine Sabah gazetesinde devam etti. Daha sonra sırasıyla Akşam gazetesi ve Anayurt gazetesinde meslek hayatını sürdürdü. Alcanoğlu aynı zamanda da Yerel Ölçek gazetesinde de muhabirlik ve köşe yazarlığı yapıyor.
Kentte uzun yıllar gazetecilik yapıyor olmasının verdiği bilgi ve birikimle tarih, kültür, sanat alanlarında da kendini yetiştirdi. Kars'a gelen birçok yerli ve yabancı turistlere rehberlik etti. Özellikle Kars Tabyaları, Kars Müzesi'nde bulunan eserler ve Ani Harabeleri'ndeki bilgi ve birikimlerini gazete sütunlarına taşıyarak kamuoyuyla paylaştı. Esprili, hareketli ve dinamik biri olarak ta tanınan Alcanoğlu, sürekli özel haber çalışmalarıyla gündeme geldi. Gece-gündüz demeden, ilerlemiş yaşına aldırmadan haberden habere koştu.

Alcanoğlu' nun mesleğine olan titizliği ve haberden habere koşması zaman zaman da ortaya ilginç görüntüler çıkardı. Alcanoğlu, geçtiğimiz günün gecesi Kars Kalesi civarındaki Taş Köprü üzerinde çekimleri yapılan 'Kosmos' adlı film setinde bulundu. Çekimlerin sabah saatlerine kadar sürmesi nedeniyle uyumayan Alcanoğlu, çalıştığı gazeteye haberleri yetiştirmek için büroya gidince oturduğu yerde uyumaya başladı. Alcanoğlu'nun uykusuna yenik düşmesi bir başka meslektaşının fotoğraf karesinde ölümsüzleşti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?