6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

EMİTT hazırlıkları sürüyor

Kars Valiliği, İstanbul'da bu yıl 13. düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) Kars'ı ve Sarıkamış'ı en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Valilik fuarda 2 metre uzunluğunda ve içerisine animatör girecek olan özel yapım maket kaz ile iki katlı Kars standına fuar alanından davetler yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve binlerce turizm profesyoneli katılımcı ile birlikte 12 Şubat Perşembe günü açılacak olan EMITT Fuarı'nda Kars'ı dünya turizmine daha iyi tanıtmak üzere her türlü aktivite yapılacak. 2 metre uzunluğunda ve içerisine animatör girecek olan özel yapım maket kaz ile iki katlı Kars standına fuar alanından davetler yapılacak. Kars standında 2 LCD ekran ile Kars ve Sarıkamış'ın 360 derece sanal turu, Aşık Şeref Taşlıova, Kafkas Halkoyunları ekibi, Kars kazı, kaşarı, gravyer ve balı ile yazılı ve görsel tanıtım materyalleri ile Kars'tan İstanbul'a gidecek olan başta Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, milletvekilleri, bürokratlar ve turizmci ile işadamları 4 gün boyunca Kars'ı tanıtmaya, iş ve yatırım bağlantıları yapmaya çalışacaklar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, "Bu yıl çok daha uzun soluklu bir çalışma ile yeniden EMITT'te turizm arenasına çıkıyoruz. Karsımız için iki yol haritası olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Bunlar; turizm ve hayvancılık. EMITT Fuarı'nda hedeflerimize tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşmak için büyük gayret sarf edeceğiz. Kars'a dışarıdan gelen herkes, bir kez daha gelmenin hesabını yapıyor ve yapacak. Potansiyelimiz var ve bunu hem içerde hem de dışarıda harekete geçirmek, bu sayede de ilimizin kalkınmasına bir ışık tutmak amacındayız. Turizm hareketliliği bir ilde birçok sektörü ateşler ve harekete geçirir. Önümüzdeki yıllarda Kars, marka bir kent olarak hak ettiği yeri alacaktır. Buna inancımız tamdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 12:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?