5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Emniyet müdürlüğünde belge töreni

Emniyet Müdürlüğü’nde, “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi, Uygulanacak Prosedürler ve Yasal İşlemler” konularında düzenlenen eğitimin ardından kursa katılan 58 personele Emniyet Müdürü İbrahim Demirci tarafından katılım belgeleri verildi.

Polisevi’nde düzenlenen belge töreninde konuşan Emniyet Müdürü Demirci, personele teşekkür ederek, “Yapılan eğitim programı oldukça verimli geçmiştir. Şiddete uğrayan kadınların, çocukların ve aile bireylerinin mağdur olduklarında tarafımızca neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. İlgili diğer kanunların ve mevzuatın uygulanması konusunda Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Nurgül Ada ve Başkomiser Ali Çolak tarafından Kazımpaşa Polis Merkezi’nde görevli 58 personele kurs verilmiştir. Şiddete uğrayan mağdurlarımızın emniyet birimlerimize ve polis merkezimize müracaatları alınıyor. Ardından da olay yerinden alınıp doktora götürülerek raporları alınıyor. Gerekiyorsa tedavilerini yaptırarak ifadelerini ve şikayetlerini alıyoruz. Şüpheli ve şüpheliler yakalanarak haklarında hazırlanan soruşturma evrakları ile birlikte gerekli mercilere teslim ediyoruz.” dedi.

Mağdurlarla ilgili olarak Sosyal Hizmet kurumları ile de görüşerek gerekli yardımların yapıldığını ve haklarının anlatıldığını da belirten Demirci, “Formlar doldurularak bütün bu süreçler yapıldıktan sonra biz görevimizi tamamlamış oluyoruz. Biz, polis olarak insan hakları konusuna da önem veriyoruz. Toplumumuzda en çok şiddete maruz kalan kadınlarımız ve çocuklarımız ile ilgili hizmetlerimizi her zaman yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bütün şiddete uğrayan kadınlarımız ve çocuklarımız her zaman bizleri arayabilirler.” diye konuştu.

Demirci daha sonra eğitim programlarının önemine değinerek şunları söyledi:
“Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, 4320 Sayılı Ailenin korunmasına dair kanun ve uygulanması, Aile içi şiddet ve Emniyet Teşkilatı birimlerinde yapılacak adli ve idari işlemler, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, kadına yönelik şiddet ve Emniyet Teşkilatı birimlerinde yapılacak adli ve idari işlemler yapılmaktadır. Mağdur kadınların muhafazası ve sığınmalarına ilişkin ilgili mevzuat ve genelgeler kapsamında yapılacak görevler ve alınacak tedbirler ile bu konularda çalışma yapan veya çeşitli faaliyet ve görevleri olan diğer kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği sağlanmaktadır.”

Demirci son olarak, ikinci aşamada ise ilçe polis merkezlerinde görevli 121 personele eğitim verileceğini vurgulayarak, “Şiddete uğrayan kadın, çocuk ve aile bireyleri telefonla arayarak, polis birimlerine gelerek, müracaatta bulundukları takdirde 4320 Sayılı Ailenin Korunması ve Diğer İlgili Kanunlara göre işlem yapılmaktadır. İşlemlerin tamamlanmasından sonra şüpheli kişi hakkında hazırlanan soruşturma evrakı ile adli mercilere sevk olunmaktadır. Mağdur kişi veya kişilerin doktor raporu gerekiyorsa tedavileri, ifade alınması ve diğer işlemlerin tamamlanmasını takiben sosyal hizmet kurumları ile görüştürülmesi ve bu hizmetlerden faydalanmaları sağlanmaktadır. Polis, insan haklarının korunması ve sosyal yardım konularına önem vermektedir. Mağduriyet oluşumlarında günün her vaktinde, gece ve gündüz 155 yoluyla, bizzat polis birimlerine veya ekiplerine gelerek müracaatta bulunulabilir” diye konuştu.

Emniyet Müdürü İbrahim Demirci ve Müdür yardımcıları tarafından 58 personele belgeleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?