6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Emniyet tedbiri elden bırakmıyor

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, kentte açılan fuarda esnafları tek tek dolaşarak hırsızlık ve sahte para olaylarına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor.


Şehitler Mahallesi Mihralibey Köprü yakınında kurulan ucuz giyim fuarında olumsuzlukların yaşanmaması, esnafın huzur içinde ticaret yapabilmesi, vatandaşların kendilerini güvende hissedebilmeleri için harekete geçen Kars Emniyeti Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri fuarda tam bir huzur ortamı oluşturuyor.


Suç ve suçlulara karşı dikkatli olunması, yaşanması muhtemel olaylarda ise 155 Polis İmdat telefonunun aranması konusunda esnafı bilgilendiren TDP Büro Amirliği, yaşanması muhtemel olayların önüne geçmeyi amaçlıyor.
TDP ekipleri fuar çevresinde sürekli kontrollerini sürdürürken bir yandan da hırsızlık, yankesicilik ve sahte para suçlarına karşı broşür dağıtıyor. Bugün de belirtilen konuları içeren 250 adet aydınlatıcı broşür, esnaf ve vatandaşlara dağıtılarak, bu tür suçlara karşı duyarlı olmaları istendi.


Fuarcı esnafı ise hem fuar güvenliğinin hem de emniyet güçlerinin fuarda ve çevresinde aldığı önlemlerin kendilerine huzur ve güven verdiğini söyleyerek, "fuar açıldığı ilk gün bir kavga yaşanmıştı. Dün akşam ise bir kadının çantası çalındı. Ama 155'i arayıp bilgi vermememizin üzerinden 2 dakika bile geçmeden ekipler gelerek şüpheliyi kıskıvrak yakaladılar. Kars'ta 4 yıldır fuara geliyoruz ve her zaman da huzurlu ve güvenli şekilde kentten ayrılıyoruz. Emniyet teşkilatına gösterdikleri bu
hassasiyetlerden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dediler.
Bu arada fuarda alış-veriş yapan Yıldırım ailesinin 7 yaşındaki çocuğu Hasan'ın polislere gösterdiği ilgi herkesi sevindirdi. Polisi karşısında görür görmez selam veren ve saygı duran Hasan, büyüyünce polis olmak isteğini söyleyerek polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek istediğini belirtti. Polis memuru da bu isteği geri çevirmeyerek birlikte fotoğraf çektirdi. Hasan'ın isteği bununla da sınırlı kalmadı ve çok merak ettiği telsizden anons etmek istediğini ifade etti. Polis memuru çocuğu yine
kırmadı ve bu isteğini de yerine getirdi. Hayatında ilk defa polislere bu kadar yakın olduğunu söyleyen Hasan, polisler ve askerler için bir de Allah'a dua etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?