6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Engelli öğrenciler 23 Nisan'ı kutladı

Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında engelli öğrenciler 'Çocuk Şenliği' isimli bir program düzenledi.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekinci, İl Müftüsü Hasan Başiş, daire amirleri ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı. Programda Özel Ay Çare Özel Eğitim Okul Müdürü Rahim Ubiç, "Kurum olarak amacımız engelli çocuğu olan ailelerimizin kaygılarını en aza indirmek, öğrencilerimizi öz becerilerini kazandırmak ve onları kendi kendini eğiten bireyler haline getirip toplumsallaşmasını
sağlamaktır" dedi.

Engelli çocuğu olan ailelerin bazılarının çocuklarından utandığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekinci ise, "Maalesef ülkemizde özel eğitim nedir anlaşılmıyor. Bugün buraya katılan velilerimiz toplantı neticesinde kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek istedik. Maalesef kenar mahallelerde kırsal kesimlerde özel eğitime ihtiyaç duyarak dünyaya gelmiş çocuklarımız evlerde, odalarda kapalı kapılar arkasında kilitli duruyor. Tamamen cehaletten kaynaklanıyor. Okul meselesinde imkan var mı yok mu diye
düşünecek olursak bu eğitim meselesi, arz-talep meselesidir. Özel eğitime 2007 yılında 8 öğrenciyle başladık, 2009 yılı 250 öğrenci olmuş. Bugün Kars ilimizde sıkı bir tarama yapsak özel eğitimli 2 bin, 2 bin 500 öğrenci var. Tahsil çağında çocuğumuz var. Maalesef mahrum, odalarda kilitli öğrencilerimiz var. Bazı ailelerimiz bunu sanki ayıp bir şeymiş gibi görüyorlar ve bazı aileler çocuklarını saklıyorlar" diye konuştu.

Özel Ay Çare Özel Eğitim Okulu'nda eğitim gören engelli öğrencilerin hazırladıkları etkinler izleyenler tarafından ayakta izlendi. Etkinliklerde Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, proje sorumlusu okutman Aytekin Alibeyoğlu sorumluluğunda Topluma Hizmet Uygulaması dersi kapsamında görev aldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 20:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?